Ambient, música i 1.000 cerveses a La Birreria

La Birreria, al barri antic d’Andorra la Vella, és molt més que un local on anar a tastar una de les més de 1.000 cerveses que s’hi poden descobrir. Només entrar, un ja s’hi troba a gust, envoltat de les ampolles més increïbles, música de rock i un ambient autèntic. Al capdavant del local, el Xavi Vara, que fa 7 anys va decidir obrir el local, el primer del seu ram, ja que no existia fins llavors un bar especialitzat en cerveses.

Cerveses andorranes La BirreriaAvui, La Birreria pot presumir de ser el local amb més cervesa per metre quadrat! I és que en només 23 m2, proposen més de 1.000 referències i 15 tiradors de cervesa. De fet, s’ha convertit en una de les cerveseries més importants a Europa. “Tenim clients que només venen a Andorra pel nostre local”, afirma el Xavi amb orgull. Són molt actius a les xarxes socials i extremadament coneguts entre els aficionats a la birra.

A més, el Xavi fabrica la seva pròpia cervesa, “es diu ‘Trapella’, com el meu gos, que és el protagonista de l’etiqueta”, explica, i afegeix que és una cervesa friqui, amb aromes de tabac les unes i de “jalapeño” les altres, amb alguna que arriba als 21º. Quan fa una producció, cal afanyar-se perquè un cop s’acaben els 500 litres, ja no en fa més. L’últim producte de la seva collita és l’Hidromel, una beguda que Astérix va fer popular, que bevia el déu Odin i també Juli César, feta a base de mel d’Andorra amb canyella i anís estrellat. L’establiment té peces úniques, cerveses de col·lecció que poden arribar a costar 200 euros.

Cerveseria La Birreria AndorraA La Birreria també proposen tapes per acompanyar la cervesa, com formatge, fuet, seitons o patates xips. Actualment, les cerveses que estan més de moda són les Ipa, amb més llúpol i una certa amargor. La novetat d’aquest any és que La Birreria puja a la muntanya, amb l’obertura d’un nou local a Arinsal, on hi haurà música en directe, que seguirà la línia de l’establiment d’Andorra, el rock més clàssic i autèntic.

La Birreria. Carrer de la Vall, 3. AD500 Andorra la Vella. Tel. +376 816 352.
La Birreria d’Arinsal. Borda Callisa. El Mas de Ribafeta, Arinsal. Tel. +376 833 245.