Colors de tardor a la primavera

La llibertat amb què els fabricants ens proposen dissenys tant de materials com de mobiliari, provoca certa incertesa a l’hora de prendre decisions en el moment de triar uns o altres. Però amb l’arribada de la primavera, tenen ja unes tendències marcades.

L’estil escandinau, que ha estat regnant durant un bon grapat d’anys, està acabant la seva influència. Aquesta primavera ens porta unes propostes que tenen a veure amb el tipus d’interiorisme i mobiliari que s’ha estat realitzant a mitjan segle XX.

Habitació amb tons vermellEls colors amb què s’han vestit les propostes a les grans fires internacionals, són el verd maragda i el verd molsa fosc, tots dos combinats amb el vermell síndria. La combinació dels colors tindrà especial importància en els propers mesos, els professionals del disseny han preparat un seguit d’exemples que combinen amb gràcia i encert: terracota, préssec i rosa.

Sala d'estar amb decoració de primaveraLa mestria amb què col·loquem els colors i els nous elements, ja que recordem que no és necessari fer obres a casa cada estació de l’any, ens facilitaran una transformació de la nostra llar amb personalitat però seguint les tendències actuals de modernitat. Queden una mica enrere els mobles decapats i els tons pastels, per donar pas a peces de línies contundents i gammes cromàtiques que marquen un abans i un després amb els nous verds i vermells.

Sala d'estar primaveraNo ens podem oblidar de les plantes d’interior tan importants en un país com el nostre. En aquest sentit el que ens diuen els especialistes és que escollim planta verda amb poca o gens de flor. D’aquesta manera és podrà combinar millor amb la paleta de colors de tendència aquest any.

Capítol apart mereix la tendència del negre a les cuines, per proporcionar una atmosfera íntima i al mateix temps elegant, sense renunciar a les necessitats pràctiques que aquest espai ha d’acomplir. Els taulells pateixen canvis en la seva col·locació i queden amagats darrere dels mobles. La tendència del 2018 manté els marbres i granets, però en colors més foscos.