Tips de decoració: un toc creatiu per a les nostres plantes

Ara toca fer un esforç d’imaginació i de traça amb les plantes d’interior i d’exterior, perquè us proposem un monogràfic dels objectes on els nostres amics vegetals poden viure, a banda del tradicional test de ceràmica o de plàstic, en el pitjor dels casos.

Botes d’aigua

No és un calçat que fem servir sovint, però la majoria és comencen a esquerdar després d’unes quantes posades i ja les hem de llençar. Doncs ja no cal, les podem convertir en uns divertits testos per a plantes de tot tipus, sobretot per a les de flor petita, que necessiten poca llargada d’arrel.

Decoració Jardí plantes botesTasses de ceràmica

Hi ha algunes tasses de ceràmica que ens han dut d’arreu del món, que per la raó que sigui no ens veiem amb cor de fer servir per al consum alimentari, i acaben amagades en qualsevol armari de la cuina. Doncs ja les podem recuperar i omplir de terra abonada perquè es mereixen un lloc d’honor amb flors incloses. Ens podem inventar fins i tot un mini-jardí.

Plantes en tassesPneumàtics

Els pneumàtics dels vehicles es poden reciclar perfectament, i ja hi ha industrials que s’encarreguen de fer-los miques i convertir-los en matèria prima d’objectes fantàstics. Però si no volem complicar-nos gaire, el seu interior ampli i aïllant ens permet col·locar la terra necessària per a plantes de tot tipus. Els podem pintar i apilar amb una mica de gràcia.

plantes en pneumàticsFlors falses

Aquest és un truc per als i les que tenen gràcia amb l’agulla, però no són gaire responsables en el manteniment de les plantes. SI voleu la primavera a dins dels testos, només cal agafar retalls de roba ben colorits i farcir-los de qualsevol llegum seca o arròs. Només cal cosir-los amb forma de cactus i es poden immobilitzar amb pedres a cada test.

falses flors plantesEl racó del jardiner

Aquest darrer truc és de cara al bon temps i per a aquell espai que podem aprofitar del balcó o terrassa per tenir el estris de jardineria.  Només caldran unes quantes caixes de fusta, que pintarem al nostre gust i penjarem en un tros de paret en horitzontal i vertical. Aconseguirem uns pràctics prestatges per a les nostres funcions de jardiner.