7 remeis naturals per curar el mal de cap

El mal de cap per tensió resulta de la contracció de músculs al cap i al coll. Altres causes del mal de cap poden ser d’origen emocional, canvis hormonals o esgotament. Et proposem remeis naturals per alleujar-lo.

La camamilla

Una de les maneres d’alleujar el mal de cap és la camamilla. Farem bullir un grapat de camamilla en mig litre d’aigua. Al cap de 10 minuts, la colarem, hi afegirem unes gotes de llimona, la deixarem refredar i ens la beurem.

Camamilla mal de capEl gel

Aquest remei és molt popular i molt efectiu per treure el mal de cap. Posarem glaçons en una bossa, ens la posarem al cap i ens estirarem ben relaxades.

mal de cap gelEls massatges

Hi uns punts clau on farem el massatge per alleujar el mal de cap. Sobre els ulls, a les temple, a la base del crani, darrere les orelles s i a la base del nas. El millor és fer-lo amb oli essencial de lavanda.

mal de cap massatgeLa hidroteràpia

Doblegarem un drapet i el submergirem en aigua calenta. L’aplicarem al coll durant dos minuts. Repetirem el procediment però amb una tovallola submergida en aigua freda. Ho anirem fent durant 15 minuts.mal de cap hidroteràpia

El bany de peus

Barrejarem una culleradeta de mostassa, un got d’aigua calenta i dos grapats de sal. Ho posarem en un recipient i hi posarem els peus. Per un millor resultat, alternarem entre un recipient amb aigua freda i el d’aigua calenta. El fet d’activar la circulació ens alleujarà el mal de cap.

mal de cap bany peusEl gingebre

El gingebre pot ser molt efectiu per alleujar o prevenir una mal de cap intens. Es creu que el seu poder està en el fet que el gingebre actua com l’aspirina ja que bloqueja la síntesi de prostaglandina, una substància que ajuda a controlar la inflamació en el cos. En prendrem un terç de cullerada de gingebre en pols dissolt en un got d’aigua.

mal de cap gingebreEl gel als peus

Omplirem una bossa amb aigua i gel. Ens estirarem amb les plantes dels peus tocant la bossa amb aigua de gel i ens cobrirem amb un llençol. Ens hi estarem entre 30 minuts i una hora.

mal de cap gel peus