El ioga ajuda a combatre l’ansietat i molt més

Sabies que, si practiques almenys trenta minuts de ioga al dia, trobaràs l’equilibri ideal que el teu cos necessita. Així que, si tens ganes d’experimentar noves sensacions i renovar la teva energia, no esperis més. Descobreix els beneficis d’una de les millors pràctiques mil·lenàries, el ioga, una activitat que podràs realitzar en qualsevol moment del dia estiguis on estiguis.

El ioga és molt més que activitat física. Es tracta d’una disciplina mil·lenària, que inclou una exercitació integral per a tot el cos. És una eina que t’ajudarà a alliberar tensions, a combatre l’ansietat, a reduir el nivell d’estrès quotidià, a eliminar el cansament físic, a aclarir la teva ment i a restablir els nivells d’energia. També millorarà el teu somni, augmentarà la teva concentració i incrementarà els nivells de consciència i satisfacció amb tu mateixa. Els beneficis d’aquesta disciplina són múltiples. Els estudis demostren que, el ioga és un dels millors aliats per a totes aquelles persones que pateixen d’ansietat, ja que, mitjançant les seves tècniques facilita el control de la respiració, genera una important consciència sobre el cos i gestiona de manera positiva les emocions.

Cal aclarir que, practicar ioga consta d’altres fenòmens psicològics i fisiològics que són comuns a altres esports. La clau es troba en el canvi de rutina i l’adquisició de disciplina que suposa aquesta pràctica. Existeixen diferents tipus de tècniques, les dues més conegudes són l’hata ioga i kundalini ioga. El primer és una de les més practicades en l’actualitat i consisteix en la realització d’asanas (postures corporals) i pranayamas (per a controlar la respiració, que ajuda a la meditació). Es practica en qualsevol centre de ioga o gimnàs. El segon estil està vinculat amb el despertar de l’energia kundalini, que és el potencial creatiu latent a casa persona. El tipus que triïs depèn de les necessitats de cada persona.

Si ets principiant, es recomana prendre classes en algun centre especialitzat per a aprendre correctament les tècniques i després aplicar-les en qualsevol espai on et trobis. Però, si ets d’aquelles dones que no tenen molt temps per a fer exercici, a causa de la gran càrrega diària, i no obstant això t’agradaria tenir uns minuts al dia de relaxació, aquí et presentem alguns consells perquè puguis practicar-lo des de casa.

Com practicar ioga?

  1. Escull un espai de casa teva on puguis estar més tranquil, perquè puguis realitzar els exercicis amb total llibertat i comoditat.
  2. Tria una bona estora per a poder reclinar-te al terra.
  3. Descobreix els diferents tipus de ioga i tria el que més et convingui.
  4. Si ets principiant i desconeixes les tècniques, utilitza internet per a veure classes.
  5. Escull un moment del dia per a poder practicar-lo.
  6. Fes l’escalfament, abans de començar, per a evitar possibles lesions.
  7. Gaudeix de la pràctica. Sé conscient dels exercicis que estàs fent, per a integrar la teva ment, el teu cos i la teva ànima.