Ioga i afrodance per a viure un estiu ple

El centre Amrit Ioga ha reobert les portes. Després d’un llarg confinament, Adriana Brugulat, Sandra Cabanas i Gelaisy Cantero, et conviden a descobrir i gaudir dels beneficis del ioga i l’afrodance, a la Massana. Una activitat que podrà realitzar tota la família i que s’adapta a diferents necessitats.

Trenta minuts al dia de ioga aporten l’equilibri ideal que el teu cos necessita. Si tens ganes d’experimentar noves sensacions i retrobar-te amb la teva essència, Amrit t’espera.

El ioga és una disciplina mil·lenària que t’ajudarà a alliberar tensions, reduir el nivell d’estrès quotidià, eliminar el cansament físic, aclarir la teva ment i restablir els nivells d’energia. També millora el somni, augmenta la teva concentració i incrementa els nivells de consciència i satisfacció amb tu mateixa. Els beneficis que genera aquesta disciplina en el teu cos són múltiples. És per això que et presentem algunes de les tècniques més practicades i en les quals està especialitzat el Centre Amrit de la Massana.

Entre les modalitats que pots trobar a Amrit s’inclouen ioga per a embarassades, ioga per a nens, ioga hatha i ioga adaptat, que serveix per a treballar el maluc, el sòl pèlvic i connectar amb el cos. Aquestes classes s’iniciaran novament el mes de setembre.

“Per a les dones embarassades oferim un espai per a poder xerrar i alliberar pors, en el qual es proposen diversos temes per a debatre i xerrar”, explica Adriana Brugulat, responsable del centre.

Les classes tenen una durada d’una hora i quart, aproximadament, i es realitzen al centre però, amb l’arribada del bon temps i els dies càlids, també és possible fer-les a l’aire lliure. Gràcies a la col·laboració del Comú de la Massana es poden realitzar sota aquesta modalitat, sempre que la climatologia ho permeti. Si tens ganes de fer classes de ioga, de forma personalitzada, pots fer també la teva classe de manera individual i ajustada a la teva mida. Només has de consultar a les professionals d’Amrit, elles t’assessoraran.

El ioga també és una activitat idònia per als més petits de la casa. Adriana Brugulat sosté que, en classes grupals i a través del joc, és possible ensenyar-los tècniques de respiració, postures, relaxaments curts i meditació. Segons Brugulat, “és molt bonic quan comencen a entendre què és el ioga i l’utilitzen com una eina que els pot calmar quan estan molt nerviosos. També, és molt gratificant quan comparteixen el que han après amb els seus pares”.

Diferència entre el ioga i la meditació

“El ioga és la part més física, uneix la ment, el cos i l’ànima”, explica Brugulat. “La meditació normalment es fa en silenci, visualitzant o sentint, amb mantres. Has de treballar abans el cos per a poder preparar la teva ment per a meditar”, afegeix.

Beneficis del ioga

“Si tens una vida estressada, el ioga t’aporta tranquil·litat i calma. La teva vida canvia a través de la respiració. Tot el teu món canvia i això es reflecteix amb la parella i amb la teva família. Si tu estàs bé, tot al teu voltant canvia”, afirma Brugulat.

Per què fer ioga?

El ioga transcendeix el cos. Va molt més enllà de l’activitat física. Aporta tranquil·litat, ajuda a sentir el propi cos, a curar i alliberar totes les tensions. Amrit t’ajuda a treballar la ment per a relaxar-te i veure quines són les prioritats.

“Anar a ioga és tenir un moment per a sentir-te a tu mateixa i poder desconnectar. L’important és poder escoltar-te, perquè de vegades surten coses que no sabies que portaves a dins”, explica Brugulat.

Expectatives en iniciar-se en el ioga

“Molta gent busca equivocadament un benefici corporal o muscular en el ioga i no és només això. La influència de les xarxes socials i el culte al cos poden portar a una imatge errònia. El ioga és sentir el cos, és poder arribar on vulguis arribar. És sentir que et realitzes a tu mateixa com a persona i és tornar al teu centre”, sosté Brugulat.

Qui pot practicar ioga?

L’especialista considera que el ioga està indicat per a tota mena de persones. Per aquest motiu, hi ha diferents tipus. En el centre Amrit podràs triar entre les diferents especialitats i obtenir diversos beneficis:

 • Hatha ioga

Es tracta d’una de les especialitats més utilitzades en l’actualitat, que t’acosta al coneixement de les tècniques i les postures. Té com a objectiu generar una transformació física i mental.

 • Kundalini ioga

També anomenat ioga de la consciència. És un tipus de ioga espiritual, ideal per als qui vulguin experimentar la pràctica de l’Índia més antiga, més enllà dels aspectes físics.

 • Ioga per a embarassades

Una especialitat que t’ajudarà a afrontar els canvis i transformacions en la teva etapa d’embaràs i que beneficiaran al teu nadó i a tu mateixa. L’acompanyament es realitza durant el prepart i també en el postpart. Cal aclarir que les recomanacions i pràctiques que es realitzen des d’Amrit Ioga no substitueixen en cap cas les indicacions mèdiques.

Sabies què?
 • És més efectiu que caminar
 • Prevé la depressió
 • Redueix l’estrès
 • Augmenta la funció immunològica
 • Et prepara per al part
 • Redueix les possibilitats de cesària
 • Disminueix el mal d’esquena
 • Afavoreix el somni i el descans
 • Augmenta la connexió amb el teu nadó

 

 • Ioga per a nens

S’utilitza el cos com a vehicle per a conèixer-se un mateix i comprendre nous conceptes mitjançant el joc i el cos.

Beneficis
  • Equilibra l’energia
  • Afavoreix la concentració i la relaxació
  • Autoconeixement del cos
  • Reafirma l’autoestima
  • Superació de la timidesa
  • Ioga adaptat 

Està recomanat per a persones grans o de mobilitat reduïda.

Beneficis
 • Recuperació de l’elasticitat
 • Millora en les articulacions
 • Redueix l’estrès
 • Desbloqueig de tensions acumulades

 Novetats estiu 2020: AFRODANCE

Una disciplina molt divertida que combina ritme, moviment i alegria de la mà de Gelaisy Cantero. Però això no és tot, si vols gaudir d’una classe personalitzada de ritmes, també la pots trobar a Amrit. Només has de demanar-la i et prepararan una classe que s’ajusti a les teves necessitats.

 Molt aviat … CERCLE DE DONES

 No només és una reunió de dones, es tracta d’un cercle de confiança per a treballar diferents dinàmiques que ens ajuden a deixar anar i sanar. Es tracta d’un cercle de dones on cadascuna es recolza en l’altra per a continuar aprenent i per a  conèixer-se amb més profunditat. Adriana Brugulat és la facilitadora d’aquest cercle, que intentarà convertir-lo en una gran tribu de dones unides per motivacions diferents, però amb un mateix objectiu que és compartir i crear noves experiències a través d’una multiplicitat de dinàmiques, ja sigui passejos, activitats a l’aire lliure, meditació, etc.

Si vols conèixer més sobre aquesta tècnica mil·lenària i les professionals que estan a càrrec, visita el web del centre, amritioga.com o les seves xarxes socials.

Centre Amrit Ioga

 Sant Antoni, 47 de Dilluns a Divendres: de 9 h a 21.30 hores. La Massana, Andorra Tel. +376 63 43 69

EQUIP DE PROFESSIONALS
Adriana Brugulat

Ioga Trainer. Professora de Kundalini ioga amb nens, especialitzada en ioga per a embarassades i Doula. Facilitadora de cercle de dones.

Sandra Cabanas

Professora de Hatha ioga, i ioga especialitzat en lesions.

Gelaisy Cantero

Professora d’Afrodance, activitats físiques i esportives.