Segueix la tendència a la baixa en els casos actius de la COVID-19

La secretaria d’Estat de Salut, Helena Mas, i la metgessa en salut pública del ministeri, Mireia Garcia, han comparegut aquest dimarts per presentar l’evolució de la corba epidemiològica, que té en compte la data d’inici de símptomes, del coronavirus SARS-CoV-2 al país. Garcia ha explicat que se segueix la tendència progressiva a la baixa en els casos actius, que actualment se situen en 82, i un increment constant en el nombre de persones recuperades: 628. 

Foto: SFGA/JAViladot – Text: Govern d’Andorra

“Estem pendents de les petites excepcions del confinament per si es podien produir canvis, però de moment no ho estem observant i la corba es manté en aquesta tendència a la baixa quant a casos nous”, ha apuntat la metgessa. En tot cas, Mireia Garcia ha posat en relleu que “el virus no ha desaparegut”.

Precisament, la sanitària ha emfatitzat que “a l’hora de sortir al carrer s’han de seguir les mesures de prevenció com la distància interpersonal i la utilització de mascaretes. Encara hem de ser molt curosos”, ha afegit. Finalment, Garcia ha recordat que totes les persones amb simptomatologia que pugui ser compatible amb la COVID-19, “que té una diversitat de símptomes principalment respiratoris, s’hauria d’aïllar contactant amb el seu metge referent i seguir les seves directrius i instruccions”.

Pel que fa a l’actualització sanitària, Helena Mas ha informat que actualment hi ha 82 casos actius de persones malaltes de la COVID-19 a Andorra. D’aquestes, 6 romanen ingressades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell (5 a planta i 1 a la Unitat de Cures Intensives). La secretaria d’Estat de Salut també ha assenyalat que s’acumulen 628 recuperats i es registren 51 defuncions.