Sis aspectes que cal tenir en compte abans de decantar-se per un tractament d’estètica oculofacial

Una menor quantitat de col·lagen i elastina pot repercutir en la fermesa i elasticitat de la pell, especialment en el contorn dels ulls. Segons el doctor Carlos Barrios, director mèdic i oftalmòleg a l’IMO Grup Miranza Andorra, «Avui podem prevenir, retardar o revertir les manifestacions no desitjades de l’edat i altres factors que incideixen negativament en l’àrea oculofacial. La medicina estètica ofereix una gran quantitat de tractaments antienvelliment». No obstant això, l’especialista subratlla que cal conèixer les opcions existents, ja que no tots els tractaments són igual de recomanables per a totes les persones.

5 tractaments antienvelliment

 • El làser CO2 per rejovenir i millorar la qualitat de la pell de la regió  periocular.
 • L’IPL per millorar l’aspecte de la pell de la cara, recuperar-ne l’elasticitat i la fermesa o eliminar rojors, taques, aranyes vasculars o punts vermells.
 • L’àcid hialurònic pels  ulls enfonsats, bosses escasses a la parpella interior, ulleres o petites arrugues a la parpella inferior.
 • Neuromoduladors per prevenir arrugues abans que apareguin i corregir arrugues dinàmiques o d’expressió.
 • Blefaroplàstia, una cirurgia per a les bosses dels ulls i millorar la flacciditat periocular.

Veritable o fals?

 1. Els tractaments d’estètica oculofacial no tenen edat. VERITAT

Encara que és cert que moltes persones acudeixen a consulta per problemes vinculats als signes de l’edat, abans dels quaranta anys també és possible aplicar-se tractaments preventius antienvelliment. «Cada vegada tenim més demanda de persones que volen cuidar-se abans que el problema aparegui, la qual cosa permet retardar-ne l’aparició i lluir jove durant més temps», afirma l’especialista.

 1. No sempre fa falta passar per quiròfan. VERITAT.

Existeix una gran varietat de tractaments no quirúrgics que es realitzen en consulta sense afectar el desenvolupament de les activitats quotidianes. No obstant això, cal tenir en compte també que l’ús de procediments de microincisió permeten que, en els casos que requereixen un tractament quirúrgic, el procediment sigui ambulatori i de bon postoperatori.

 1. El resultat desitjat només s’obtindrà amb el tractament adequat. VERITAT

No tots els tractaments ni totes les persones aconsegueixen el mateix efecte després de la realització d’una teràpia. Per això, és important comptar amb l’assessoria d’un professional mèdic especialitzat en aquest camp.

 • El làser CO2 és una bona opció per rejovenir l’àrea orbitofacial i millorar la qualitat de la pell de la regió periocular.
 • Quan es vol millorar l’aspecte de la pell de la cara, recuperar-ne l’elasticitat i la fermesa o eliminar rojors, taques, aranyes vasculars o punts vermells, la llum intensa per pulsacions o IPL és una bona alternativa.
 • En persones que tenen els ulls enfonsats, bosses escasses a la parpella interior, ulleres o petites arrugues a la parpella inferior, el tractament amb àcid hialurònic pot ser una solució.
 • Per prevenir arrugues abans que apareguin i corregir arrugues dinàmiques o d’expressió en el rostre, es poden utilitzar neuromoduladors.
 • En el cas de les bosses dels ulls, un dels tractaments més demanats és la blefaroplàstia. Aquesta tècnica contribueix a millorar la flacciditat periocular, així com el camp visual i l’aspecte d’ulls cansats o les ulleres.

En algunes ocasions, la millor opció per obtenir el resultat esperat requereix la combinació de diferents tractaments de medicina estètica.

 1. La majoria dels tractaments estètics poden realitzar-se en qualsevol moment de l’any. FALS

En general, les tècniques de rejoveniment oculofacial, entre les quals s’inclou la blefaroplàstia, poden ser aplicades en qualsevol època de l’any. No obstant això, en el cas de tractaments amb làsers IPL i CO₂ es recomana aplicar-los fora del període estival.

 1. L’oftalmòleg és el millor especialista per abordar l’estètica oculofacial. VERITAT

El més òptim és que l’especialista que ens tracti no sigui únicament expert en estètica, sinó un oftalmòleg especialitzat en estètica d’aquesta regió del rostre.

 1. Els tractaments d’estètica oculofacial es noten. FALS

 «Actualment, els tractaments oculofacials realitzats per oftalmòlegs experts en estètica busquen sempre el resultat més natural possible i són pràcticament invisibles als ulls de les persones que ens envolten», conclou el Dr. Barrios.

IMO Grup Miranza Andorra

Tel.: +376 885 544

www.imo.ad