Moda sostenible, un culte a practicar

Les xifres, cada vegada més alarmants, no menteixen: la moda sostenible s’ha de convertir en un culte a practicar per la indústria tèxtil, la segona més contaminant del món, en pro d’un planeta Terra més saludable i amb futur.

Que les dades t’agafin assegut. Tal com va compartir Vestiaire Collective, la plataforma en línia de moda de luxe de segona mà, en el Dia de la Terra, cada segon es fabriquen més de 4.700 tones de roba, l’equivalent al pes de vuit avions de dos pisos; la producció de moda emet a l’atmosfera 66 tones de CO2, el mateix que fer la volta al planeta cinc vegades en cotxe; i s’aboquen 15 quilos de fibres sintètiques en l’oceà.

La destrucció mediambiental del planeta és ja una evidència, motiu pel qual moltes firmes de diferent índole han començat a recodificar-se per pal·liar excessos i produir moda sostenible; sigui pel que fa a materials com també a la producció, la responsabilitat social i corporativa, etc.

Hi ha dues maneres d’unir-se al corrent de la moda sostenible. D’una banda, pots comprar en botigues i plataformes de segona mà, com ara Vestiaire Collective, The RealReal i Grailed, per estirar els anys de vida de les peces que els seus primers propietaris ja no desitgin o necessitin. D’altra banda, pots fer un llistat d’aquelles marques ‘eco’ amb què orquestrar un armari més responsable. La inversió econòmica serà més gran, sí, però també ho serà el teu compromís amb la Mare Terra.

Prada

Les peces que conformen la línia Re-Nylon de Prada estan confeccionades en ECONYL, un teixit de niló reciclat que s’obté mitjançant la recuperació de plàstics rebutjats en oceans.

Camisa de màniga curta Re-Nylon, per 750 €, de Prada.

Camisa de moda sostenible prada
Stella McCartney

Stella McCartney va ser una de les primeres dissenyadores de la indústria a rebutjar l’ús de pells i materials animals en les seves col·leccions.

Dessuadora unisex 23 OBS en cotó orgànic, per 425 €, de Stella McCartney.

Dessuadora Stella McCartney.
Komodo

A més d’indicar que totes les seves peces estan confeccionades en fibres naturals i sostenibles.

Texans Mexicola en cotó orgànic, per 88 €, de Komodo.

Texans Mexicola Komodo
Flamingo’s Life

Aquestes esportives de caràcter retro inspirades en les siluetes dels 70, 80 i 90 estan produïdes localment en materials vegans i sostenibles.

Sabatilles Classic 70s Gesso, per 120 €, de Flamingo’s Life.

Sabatilles Flamingo's Life
Patagònia

“Som part del moviment de canvi”. Així es presenta a si mateixa Patagònia, que demostra la seva participació en la moda sostenible.

Samarreta de màniga llarga en polièster reciclat, per 50 €, de Patagònia.

Samarreta de màniga llarga Patagonia
BIGA Avant Wear

Aquesta marca made in Spain compta en el seu catàleg amb peces atemporals.

Caçadora texana Smart Denim, per 120 €, de BIGA Avant Wear.

Caçadora texana BIGA Avant Wear
Genuins

Si estàs en contra del consum de productes d’origen animal tota la col·lecció  esta aprovada per la mateixa PETA.

Sandàlies Weekend Vegan, per 44,99 €, de Genuins.

Sandàlies Weekend Vegan Genuins
CHE Studios

La firma britànica d’Oliver Cheshire produeix totes les seves peces en materials reciclats, orgànics i sostenibles.

Banyador Sunseeker, per 110 €, de Ché Studios.

Banyador Sunseeker Che Studios moda sostenible