La 080 Barcelona Fashion finalitza entre bellesa, premis i homenatges

L’edició d’hivern de la 080 Barcelona Fashion, una de les passarel·les més aclamades d’Europa, va arribar a la seva fi el passat divendres. Little Creative Factory va ser la casa de disseny encarregada de la desfilada de clausura i, amb una col·lecció infantil impecable, va brillar amb magnificència al Recinte Modernista de Sant Pau.

Horizons és el nom d’aquesta bella col·lecció que Little Creative Factory ens va permetre veure al tancament de la 080. La dissenyadora Cristina Fernández ha utilitzat els tons vegetals vius i intensos per ressaltar la infància i els vincles amb la natura, però sense deixar enrere els tons vermell òxid, blanc calcari, negre carbó i blau intens.

Sens dubte, aquests dissenys van resultar encantadors per al públic, especialment pel toc clàssic i distintiu que els tèxtils com el cotó i el lli li van donar a aquesta col·lecció de tardor-hivern 2018-2019.

LCF 080 Barcelona Fashion
Foto: 080 Barcelona Fashion
Un homenatge a un dels grans

Un dels moments més emotius de la nit de divendres va ser l’homenatge pòstum al dissenyador tunisià Azzedine Alaïa, que es va consagrar com a dissenyador en la dècada de 1980.

L’actriu Rossy de Palma i Lisa Lovatt-Smith, exeditora de la revista Vogue, van ser les encarregades del col·loqui per retre tribut a l’insigne Azzedine. De Palma, amiga íntima del dissenyador, va destacar, segons declaracions recollides pel departament de premsa de l’organització, “la seva energia, sabia divertir-se com un nen, i tenia la dolçor mediterrània (…) Era molt generós, un gran conversador i entre les seves passions cal destacar Carmen Amaya”.

080 Barcelona Fashion
Foto: 080 Barcelona Fashion
Premis i més premis

La Generalitat de Catalunya va atorgar el premi de Millor Col·lecció a Brain & Beast i Krizia Robustella, que amb les seves col·leccions Eclipse i Trendy Flock, respectivament, van compartir el reconeixement lliurat per Pau Villòria, secretari general d’Empresa i Coneixement.

Sota el nom de Make America Great Again, la col·lecció de la firma Mans Concept Menswear va guanyar el Premi Nacional al Disseny Emergent 080 by Desigual. Tanmateix, Naulover va ser reconeguda amb el Premi 080 Modacc per presentar Seducció.

Segons xifres oficials donades per l’organització, més de 32.000 persones van presenciar la setmana més fashionista de Barcelona. Més de 1.300 representants de 600 mitjans de comunicació van seguir, minut a minut, una passarel·la que cada any es renova per donar el millor de si mateixa.

Fotos: 080 Barcelona Fashion