A partir del pròxim dilluns Andorra obre fronteres al turisme

El Cap de Govern, Xavier Espot, acaba de comunicar en roda de premsa, que Andorra obrirà el pròxim dilluns les seves fronteres al turisme i s’iniciarà una fase de desconfinament  generalitzat a tota la població andorrana. També podran reprendre l’activitat totes les empreses que fins al moment no tenien permís per a fer-ho, com ara hostaleria, restauració, resta del comerç, vehicles, equipaments esportius, culturals o cinemes, entre altres.

Foto: SFGA/CEsteve

Pel que fa a la frontera gal·la, França ha inclòs Andorra dins del radi de 100 quilòmetres en els quals es poden moure els seus ciutadans, tant dins de territori francès com de l’andorrà. Les negociacions amb Espanya estan molt avançades i també s’espera una resposta de l’Estat espanyol en el sentit que els seus nacionals puguin visitar el nostre país, abans de l’obertura de fronteres el pròxim dilluns. En tot cas, els andorrans haurem d’esperar per a travessar les dues fronteres, ja que, tant Espanya com França, encara no ho han decidit.

En tot cas, els esdeveniments amb un aforament excessiu, encara hauran d’esperar, la resta d’activitats podran reprendre una normalitat gairebé absoluta.