Especial Meritxell: Agenda 2020

Enguany, la festa de la patrona d’Andorra, Meritxell, se celebrarà de manera inusual, sense la tradicional missa dels pelegrins,  que tenia lloc, a les 7 i 9 del matí i, a les 9 del vespre. I és que, la crisi sanitària provocada per la Covid-19, afecta el calendari previst i el desenvolupament normal de totes les activitats que es realitzaven tots els anys per a aquesta data.

La celebració, que sí que es manté en peu, és la missa d’autoritats, la qual tindrà lloc, a les 11 del matí del dia 8 de setembre, amb un aforament limitat. La cerimònia comptarà amb la participació de l’arquebisbe, Joan Enric Vives i “Els Petits Cantors”, entre altres convidats.

Mossèn Ramon, per a compensar l’anul·lació de les diferents activitats que es realitzaven en anys precedents, va decidir celebrar una missa diària. Per tal motiu, des del dia 27 d’agost i fins al dia de Meritxell, es realitzarà una missa cada dia, a partir de les 7 de la tarda. Mossèn Ramon explica que, fa cent anys que van coronar a la Verge de Meritxell, i és per això que farà un total de 12 misses, cadascuna corresponent a les dotze puntes de la corona de la Verge de Meritxell.

Cal aclarir que, el dia 8 de setembre, el santuari romandrà obert, de les 7 del matí i fins a les 12 de la nit, per a rebre als pelegrins. L’accés només romandrà tancat, de 10 a 12 hores, a causa de la missa de les autoritats.

D’altra banda, el dia 20 de setembre, a les 12 hores, a l’Auditori Nacional d’Andorra d’Ordino, tindrà lloc el tradicional Concert de Meritxell, sota el títol d’“Innovació i dinamisme”. Una representació, que estarà protagonitzada pels joves estudiants de corda de la JONCA d’Andorra, acompanyats per músics professionals de l’ONCA. L’actuació estarà dirigida per Jordi Coll, violí de l’ONCA, que amb la col·laboració d’Albert Gumí, comissari artístic de la Fundació ONCA, van dissenyar un programa exclusiu per a cordes. L’espectacle serà un viatge del settecento venecià a l’Anglaterra del segle XX. S’interpretarà l’incoronazzione di Dario RV 719, d’Antonio Vivaldi, entre altres. A més, es realitzarà un homenatge a les víctimes de la Covid-19 d’Andorra amb la interpretació de “l’última primavera” d’Edward Grieg. Cal ressaltar que el concert comptarà amb la col·laboració de la Fundació Anna Riera.

Agenda Dia 8 de setembre

7:00h – Obertura del Santuari per rebre els pelegrins.

10:00 a 12 h – Tancament temporal del Santuari per missa d’autoritats.

11:00 h – Missa d’autoritats.

12:00 h – Reobertura del Santuari.

24:00 h Tancament de la basílica.

Dia 20 de setembre

12:00 h – Concert de Meritxell de l’ONCA. Auditori Nacional d’Andorra, a Ordino.