Àlex Rins va inaugurar un córner de la seva marca 42ins a Pyrénées

El piloto de MotoGP Àlex Rins, resident al Principat d’Andorra, va inaugurar, el passat día 2 d’agost, un córner, a la planta baixa del centre comercial Pyrénées Andorra, on comercialitza tots els productes amb la seva marca de merchandising 42ins. Rins, que és la imatge del nostre país al campionat del món de MotoGp, gràcies a la publicitat que exhibeix al seu casc, deferència de Pyrénées Andorra, està plenament integrat al nostre país i aposta per tenir una destacable presència, al centre comercial per excel·lència a Andorra. Durant l’acte, el pilot de Suzuki ha volgut compartir uns moments amb el públic assistent a l’acte i també ha signat autògrafs, i s’ha fet fotos amb el nombrós públic que ha volgut ser present a l’acte. Tanmateix, Rins ha respost a algunes preguntes de Dona Secret, que compartim tot seguit.

Text: Josep Segura · Fotos: Nelly Dedea
Una mica en la línia del que molts esportistes d’elit acostumen a realitzar, sembla que tu també apostes per l’aventura empresarial. Però com va sorgir aquesta idea?

La veritat és que, des de l’any 2017, que vaig aterrar a Andorra, aquest centre comercial sempre m’ha resultat increïble. De fet, des del començament, sempre he vingut a fer les compres aquí, visitava molt sovint el súper i, amb el temps, s’ha anat creant una relació cada vegada molt més estreta. En definitiva, em sento molt bé aquí i això ha estat important a l’hora d’arribar a un acord amb Pyrénées. He de reconèixer que, representar aquesta empresa per tot el món, és increïble, ja que, no només portes Pyrénées al casc sinó tot el territori andorrà, i em faria molta il·lusió poder pujar al podi amb el nom d’Andorra al meu casc.

Aquesta és la teva primera experiència en l’àmbit empresarial?

Quan a vendre els meus productes a Pyrénées sí, aquesta és la primera experiència que tinc en aquest sentit.

Com va sorgir la idea de crear una marca pròpia i per què va ser 42ins?

Des de ben petit ja hem anat desenvolupant el logo, mentre que el merchandising ho fem amb l’empresa de Valentino Rossi VR46 i treballem tot, tant la roba com el disseny, amb el seu equip de professionals.

Això vol dir que els teus productes tenen presència arreu del món, no?

Sí, evidentment, malgrat que ara, com que no hi ha públic, ja no tenim tanta presència, però en condicions normals, sempre tenim el nostre stand amb tots els productes que comercialitzem.

Penses en un futur ampliar el ventall d’accions empresarials?

De moment ha estat el Grup Pyrénées qui ha decidit apostar per mi, mitjançant un pop up amb una part del meu merchandising. De fet, els he cedit la meva equipació completa perquè la gent pugui venir a veure-la, ja que molts d’ells no tenen l’oportunitat de veure’ns amb ella, i aquí sí que podran fer-ho. Aquí podran veure i tocar la granota amb la qual corro, les botes, el casc i els guants.

Sens dubte, i tal com has comentat abans, és una gran responsabilitat representar Andorra, a través de Pyrénées, al mundial de MotoGP; però pots arribar a sentir aquesta pressió?

La veritat és que sí, malgrat que aquest any no està anant tan bé com voldria, ja que he tingut força caigudes, durant la primera part de la temporada, però ara tenim dos caps de setmana seguits a Àustria, on disputarem dues curses seguides, i estic segur que tornaré més fort. La veritat és que he estat entrenant amb intensitat i he aprofitat totes les vacances per intentar arribar al màxim de les meves possibilitats.

Què creus que li falta a la Suzuki per estar una mica més amunt?

Crec que, tant la moto com jo, hem de millorar alguns aspectes i estic convençut que, per aquesta pròxima carrera que hem de disputar a Àustria, millorarem substancialment. De fet, durant aquestes setmanes que hem gaudit de les vacances, em consta que al Japó han estat treballant de valent per aportar algunes novetats, que ja gaudeixen altres motos, que ens donaran més potència i faran que la moto corri més.

T’has marcat Àustria com un punt d’inflexió per aquesta temporada?

La veritat és que sí, ja que, després d’algunes caigudes, vaig poder fer un gran premi d’Holanda, malgrat que em van fer fora de la pista i anava l’últim, però vaig poder fer una gran remuntada i això m’encoratja a fer un gran premi d’Àustria, una pista que ja ens va anar força bé, ja que l’any passat vaig fer un gran premi i enguany ho donaré tot.

Quin és el teu objectiu per aquest final de temporada?

El meu objectiu seria poder aconseguir el màxim de podis possibles, malgrat que, per descomptat, m’agradaria aconseguir alguna victòria. Però aquest any està sent molt complicat, n’hi ha molta igualtat entre tots els pilots, i sembla que les marques han fet un gran pas endavant per millorar les seves motos i no ens queda una altra que donar-ho tot per intentar assolir aquests objectius.

I, pel que fa al projecte empresarial, quin és el teu objectiu?

Sens dubte, intentar portar, tant Pyrénées com a Andorra, al més alt de la graella i guanyar tot el que pugui per a ells.

Què comporta més responsabilitat o que és més difícil, guanyar una carrera o fer de pare?

(Riu molt). De pare no ho sé, ja que el Lucas, que es dirà així el meu fill, no arribarà fins a finals de setembre, així que no ho sé. Però al final, tot és complicat, guanyar una cursa és complicat i fer de bon pare també, així que ja veurem com va tot.

Ja tens preparada la seva samarreta amb el teu merchandising o una moto petita?

(Torna a riure). Una moto petita, encara no, però sí que té el seu set de roba ja preparat.