Àlex Rins: “Han sigut 60 dies lents, però intensos”

Pilot de MotoGP. Nascut fa 24 anys, a Barcelona, i resident a Andorra. Des del 2012 competeix al Mundial de Motociclisme. Després de ser subcampió en Moto3 (2013) i Moto2 (2015), va passar a la categoria reina, l’any 2017, amb el Team Suzuki Ecstar MotoGP. La temporada passada va confirmar la seva progressió i gran potencial amb 2 victòries, 3 podis i el quart lloc a la classificació final del mundial. Recentment ha renovat per dues temporades més amb la firma japonesa.

Foto: Moto GP / Team Suzuki Racing

-Recentment has començat a entrenar al circuit del Pas de la Casa amb altres pilots residents de moto GP. Com ha estat el retorn a la feina?

Ha estat una tornada molt desitjada, ja que tants dies sense moto, s’han fet una mica durs. Aquesta primera setmana he pogut gaudir molt i descarregar molta adrenalina.

-Com has viscut aquests 60 dies de confinament, T’ha aportat alguna cosa positiva?

Han sigut durs, m’han servit per aprendre a cuinar amb la meva xicota, per dedicar-li molt més temps als gossos. Han sigut 60 dies lents, però molt intensos.

-Durant el confinament es va anunciar la teva renovació amb Suzuki fins al final del 2022. Tenies altres opcions o has preferit seguir amb el mateix equip?

Des d’Argentina 2019 que vam acordar de paraula seguir dos anys més i han estat redactant el contracte fins ara. Sincerament, em trobo molt bé amb ells, per això vam començar tan d’hora a parlar sobre el tema. Hem tingut alguna oferta més, però no ens hem arribat a seure amb ningú.

-En Suzuki tens com a company d’equip altre pilot resident, el mallorquí Joan Mir. Com veus la competència entre tots dos? El team manager, Davide Brivio, ha dit que no hi ha un número 1.

Molt bé, la convivència és bona. Com jo visc al centre i ell a Anyós, no ens veiem gaire, però algun cop hem coincidit entrenant al gimnàs. Com ja va comentar en Davide Brivio, a Suzuki no hi ha pilot  número 1, treballen per igual per a tots dos.

-Has tornat fa molt poc als entrenaments i les pròximes carreres estan programades per al 19 i el 26 de juliol, al circuit Jerez-Ángel Nieto. Creus que dos mesos seran suficients per a arribar en bones condicions?

Entrenant al Pas amb la moto petita, i més endavant que començaran a obrir els gimnasos, segur que arribo al 100%. És cert que tampoc he parat d’entrenar durant aquest confinament. He fet el que he pogut a casa, una mica de bici estàtica, abdominals, flexions i poca cosa més, però el més bo és que no he parat.

“He fet el que he pogut a casa, una mica de bici estàtica, abdominals, flexions I poca cosa més, però el més bo és que no he parat”

-Serà un mundial més curt, de només 16 carreres en 9 circuits. Això pot fer que el títol estigui més obert?

Pot fer que el títol estigui més obert, però nosaltres hem de centrar-nos en el nostre objectiu, que és mantenir-nos al podi el màxim possible, i arribar a Valencià amb opcions.

-Amb la situació actual, Tens por pel retorn?

No tinc por, tinc moltes ganes de pujar a la moto per poder descarregar adrenalina i fer gaudir a la gent.

-Quines mesures de seguretat han de prendre els pilots?

Pel que tinc entès, Dorna està fent un gran treball preparant mesures per a les curses d’aquesta temporada. El que ens han dit, de moment, és que faran controls a totes les persones que entrin i surtin del paddock. Les persones que vinguin fora d’Europa, han d’arribar catorze dies abans.

-T’imagines com seran les carreres sense públic?

Serà una mica dur i estrany. Normalment, als tests de pretemporada, no hi ha públic al circuit, i es fa una mica estrany no veure a ningú, espero poder acostumar-me ràpid.

-Andorra és el teu lloc de residència des de fa alguns anys. Com et va per aquí?

Vaig venir el desembre de 2016, i la veritat és que he gaudit cada dia que hi ha passat. Sí que és veritat que trobes a faltar una mica als amics que tenia a Barcelona, però he fet la meva vida aquí, amb la meva parella i els nostres gossos.

“Aquesta primera setmana he pogut gaudir molt i descarregar molta adrenalina”

-Sou 9 pilots de MotoGP a Andorra. Feu vida en comú?

Fem poca vida en comú, almenys jo, dedico gran part del dia a l’entrenament, i la resta la passo amb la meva parella i els gossos a casa, o fent un tomb per Andorra.

-Què t’agrada fer aquí? Fas altres esports a Andorra?

M’agrada molt anar a la muntanya, fer excursions caminant, amb els gossos. M’agrada fer trial, downhill, esquiar a l’hivern, fer excursions amb el cotxe.

-Es veu campió del món amb Suzuki?

Sí que em veig campió del món amb la Suzuki. La veritat és que es tracta d’una marca guanyadora i també tenim el mateix objectiu, que és guanyar.