Andbank continua amb la qualificació BBB de l’agència Fitch

El ràting BBB que ostentava Andbank ha estat refermat per l’agència qualificadora Fitch, i destaca que l’entitat financera disposa de suficient marge d’acció per a afrontar la crisi econòmica causada per la Covid-19.

Sens dubte, la qualificació BBB que Andbank assoleix conservar és una bona notícia, considerant l’imminent panorama de contracció econòmica que haurà d’afrontar bona part de les empreses i entitats financeres del món. Fitch destaca que Andbank es troba en una posició més consolidada que la resta de bancs andorrans, per l’important nivell d’actius sota gestió fora del Principat, que li donen més capacitat de resistència davant pressions en resultats.

Igualment, en comparació a la resta de bancs del país, Andbank també destaca per la seva ràtio de morositat baixa, corresponent a un 2,9%, mentre que la seva provisió de reserves sobre préstecs dubtosos s’ubica en un 103%. En aquest sentit, Fitch considera que el grup financer ha donat mostres de solidesa i es beneficia d’un elevat percentatge d’ingressos per comissions.

Com a antecedent, que també permet il·lustrar la realitat financera d’Andbank, és oportú precisar que l’any passat va tancar amb un volum d’actius sota gestió d’aproximadament 24.000 milions d’euros, un 9,6% superior de l’any 2018. El benefici net del grup va superar els 28 milions d’euros, que va representar un increment d’un 3,6%.

Pel que fa a la lluita contra la Covid-19, el grup financer andorrà va destinar la suma de 100.000 euros al fons solidari desenvolupat pel Govern d’Andorra, per tal d’adquirir material sanitari i atendre la necessitat dels col·lectius més vulnerables davant la perillosa malaltia.

democrates andorra