Andorra inicia l’adhesió a l’Acadèmia Iberoamericana de Gastronomia

Així ho va confirmar Rafael Anson, president d’Honor de l’Acadèmia Iberoamericana de Gastronomia després de formalitzar, a les instal·lacions del Park Hotel, l’acord d’adhesió amb Josep Maria Cabanes, actual vicepresident de l’Acadèmia de Gastronomia d’Andorra.  

Fotos: Noelia Farias

Segons va informar Anson, l’objectiu del conveni és impulsar novament l’Acadèmia de Gastronomia d’Andorra, que abans d’acabar el 2022 renovarà la junta directiva, la qual estarà presidida per Jordi Paris i comptarà amb el suport d’un nou equip de treball.

Anson, també va confirmar que l’Assemblea General de l’Acadèmia Iberoamericana de Gastronomia, ja ha acceptat la incorporació del nostre país com a nou membre. L’entrada d’Andorra a l’AIBG permetrà posicionar la gastronomia del Principat tant a l’àmbit nacional com internacional, així com afavorir els intercanvis amb Iberoamèrica.

De cara l’any vinent, uns dels principals reptes que haurà d’afrontar l’acadèmia andorrana serà fer que la cuina local estigui alineada a les exigències de la nova gastronomia del segle XXI, que ha de ser saludable, solidària, sostenible, satisfactòria i senzilla.

Actualment, més d’una vintena de països formen part de la regió Iberoamericana, entre ells Bolívia, Xile, Costa Rica, Equador, Espanya, Guatemala, Mèxic, Panamà, Perú, República Dominicana, Veneçuela, Argentina, Brasil, Colòmbia, Cuba, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Paraguai, Portugal i Uruguai. A aquests estats, també s’han afegit els Estats Units que, tot i que no forma part d’Iberoamèrica, és membre actiu de l’AIBG.

L’octubre de l’any vinent, Anson no descarta que Andorra sigui la seu del Congrés Europeu de la Nova Gastronomia.

democrates 2023