Els comuns treballen per festes majors amb activitats menys multitudinàries

Un dels temes debatuts durant la reunió de cònsols d’ahir, dia 11 de juny, va ser la viabilitat de la realització de les festes majors, en consideració del context sanitari marcat per la Covid-19. Entre les possibles mesures discutides, es va contemplar que les activitats no s’allarguessin fins a més enllà de l’1 de la matinada.

Foto: Comú d’Encamp

Després que el Govern d’Andorra va anunciar el Decret del 9-6-2020, de declaració parcial de la fi de la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2, que restringeix l’aglomeració de persones en espais oberts i tancats, els diferents comuns han començat a treballar en les agendes d’esdeveniments de cara a l’estiu, amb les festes majors com un dels punts més sonats.

A banda de considerar reduir l’aforament de les activitats, encara per definir, Josep Àngel Mortés, cònsol major de la parròquia d’Ordino, va deixar entreveure que les festes majors no es podran estendre a horaris posteriors a l’1 de la matinada, ja que, a partir d’aquest horari, “és quan es produeixen els aldarulls i on, segurament, es respectaran al mínim les recomanacions existents”, segons declaracions recollides per RTVA durant la reunió de cònsols. Aquest horari límit coincideix amb la restricció vigent per a bars i restaurants, que tampoc podran operar després de l’1 de la matinada.

El citat decret preveu que l’aforament per a les activitats esportives, lúdiques, culturals o de qualsevol altre tipus, dutes a terme a espais interiors, no poden superar les 200 persones, ni el 50% de l’aforament del local. A l’exterior, els esdeveniments no poden superar les 400 persones, i en qualsevol cas és obligatori l’ús de mascaretes i respectar la distància mínima d’1,5 metres entre persones.