David Aguilar i Sebastien Sistebane guanyadors del concurs Lego Masters

El duo conformat per David Aguilar i Sebastien Sistebane van ser els guanyadors del concurs Lego Masters, emès pel canal francès MG i produït per Endemol Shine. Un reality show, que ja ha triomfat en altres països com ara el Regne Unit, els Estats Units, Austràlia, Alemanya i Holanda, entre altres i, que, durant les seves quatre emissions, va captar l’atenció de milions de televidents francesos.

Fotos: m6officiel

Es tracta d’una competició entorn del joc del maó, en el qual participen els millors constructors. L’edició francesa va comptar amb un total de vuit parelles, és a dir, setze persones, que van competir per a construir el millor projecte de Lego. Només tres d’aquestes parelles van arribar a la gran final, que es va televisar el passat 12 de gener, i que va comptar com a equip guanyador, el que van formar  l’andorrà, David Aguilar, conegut com a “Hand Solo” i Sebastien Sistebane. Els flamants guanyadors van obtenir un premi de 20.000 €, un trofeu i la possibilitat d’exhibir el seu treball final a l’hospital infantil de Necker, a París.

Cal ressaltar que, si bé el programa es va emetre a partir del 23 de desembre i va finalitzar el 12 de gener, les quatre emissions van ser gravades amb antelació, durant el mes de juliol de 2020, en el mateix plató que Top Chef, en els estudis de Pré-Saint-Gervais.

La productora no descarta realitzar una segona temporada a França, ja que aquesta primera emissió del programa va ser seguida per més de 4 milions d’espectadors. Si bé a la setmana següent de la primera emissió, l’audiència va caure a 3,7 milions i a 2,45 milions, durant les dues últimes, la productora i el canal consideren que el programa va ser tot un èxit.

David Aguilar és andorrà i té només 21 anys. Està estudiant bioenginyeria en la Universitat de Barcelona. Va néixer amb la síndrome de Polònia, la qual cosa li concedeix una particularitat física, no té avantbraç dret. Se’l coneix com a “Hand Solo”. Als 9 anys va crear la seva pròpia pròtesi Lego i als 21 està treballant per a realitzar la sisena. És un adolescent que desconeix les limitacions i que admet que el premi, que ha rebut per participar en Lego Masters, li servirà per a ajudar els seus pares a pagar els estudis universitaris que cursa actualment.