El COEX inaugura noves instal·lacions

El COEX estrena noves instal·lacions a la parròquia d’Encamp. La nova seu disposa d’un total de 9.300 metres quadrats, 3.000 metres més que la dependència anterior, la qual cosa suposa, segons ha explicat Xavier Espot, un estalvi de 250.000 mil euros a l’any, ja que no s’haurà de pagar lloguer.

Fotos: Anna Farrús

L’actual dependència del COEX ha suposat una inversió de 5,6 milions d’euros. Es troba dividida en cinc plantes, i compta amb una sala de dormitoris per als treballadors i una sala de descans més àmplia que l’anterior, entre altres. Si bé les instal·lacions ja es troben operatives des de fa algunes setmanes, durant el matí d’avui s’ha dut a terme l’acte d’inauguració, el qual ha estat presidit pel cap de Govern, Xavier Espot, el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, consellers del comú d’Encamp i membres de les empreses constructores i del despatx d’arquitectura encarregat de l’obra.

Espot i Torres han estat els encarregats de destapar la placa de les noves instal·lacions, i el Mossèn Antoni Elvira, de beneir la nova infraestructura i a tots els presents. Una celebració que s’ha pogut dur a terme malgrat les circumstàncies actuals provocades per la Covid-19.

Segons Espot, les noves dependències del COEX no sols generen beneficis econòmics per l’important estalvi que suposa el no pagar lloguer, sinó que en ser més àmplies, són més funcionals que les anteriors.

D’altra banda, el ministre Torres ha remarcay la ubicació estratègica en la qual se situa el COEX, fent-lo més operatiu per a actuar davant qualsevol emergència. També ha destacat la presència dels murals en el sector, de l’artista Samantha Bosque, que humanitzen aquesta zona industrial.

En les pròximes setmanes es traslladarà, a aquesta nova seu, el Cos de Banders, i es preveu en un futur el trasllat de la caserna de bombers.