El MoraBanc Andorra reactiva els seus entrenaments

El parquet del Pavelló Poliesportiu d’Andorra la Vella va tornar a ser l’escenari dels entrenaments del MoraBanc Andorra, que, arran de les mesures de seguretat per a afrontar la pandèmia de la Covid-19, va començar els seus entrenaments amb sessions individuals.

Fotos: MoraBanc Andorra

Per al club andorrà de basquetbol, van ser gairebé dos mesos d’inactivitat, des del decret emès pel Govern d’Andorra, en vigència des del 14 de març, que va cessar les operacions dels establiments d’alta concurrència, com ara els d’oci i lleure, els gimnasos, els bars, els restaurants i els comerços. Malgrat tot, des del passat 4 de maig, el MoraBanc Andorra compta amb la llum verda oficial per a poder tornar a la pista, malgrat que de manera individual.

Certament, la situació no és la més adient, però Miguel Ángel Rodellar, preparador físic del club, destaca que “tampoc ens hem de quedar curts perquè la idea és treballar en la línia de sempre i amb la intensitat i els descansos que corresponen”, amb sessions sobre el parquet i amb exercicis a casa. Els primers basquetbolistes a regressar van ser: Clevin Hannah, Jeremy Senglin, Alexis Bartolomé, Frantz Massenat, Nacho Llovet i Hugo Bartolomé.

Si bé, com és evident, el distanciament social comporta un hàndicap a l’hora de portar a terme els entrenaments, el MoraBanc Andorra compta amb un important avantatge: el marc legal del Principat. I és que la immensa majoria dels clubs de la Lliga Endesa es regeixen per la llei d’Espanya, país veí quina situació davant la Covid-19 és molt més sensible i delicada. En aquest cas, el MoraBanc es va convertir en el primer club a reactivar els seus entrenaments.

Per a Guille Colom, capità de l’equip nacional, va ser durilla la tornada, arran de la poca activitat física i esportiva durant els dies de confinament. “Estic content per poder tocar la pilota una altra vegada, per sentir que estic jugant a bàsquet i també per poder agafar una mica de fons i de pista perquè, al final, malgrat que treballis a casa, la pista és la que mana”, va explicar el número 24 al canal de YouTube del club andorrà. També va revelar que el contacte entre jugadors al vestuari és gairebé nul, ja que cadascun compta amb una cadira i una pilota d’ús personal, tovalloles, begudes isotòniques i aigua. Abans d’entrenar, el personal mesura la temperatura de cada basquetbolista i, una vegada finalitzada la sessió individual, les pilotes, la resta de materials i la pista són desinfectades per donar pas a un pròxim jugador.

“No et creues amb ningú, és una mica estrany”, va explicar Colom, qui acostuma a ser molt xerrador i amb un estil de joc en equip inconfusible. “Trobo a faltar sobretot competir, ja que el bàsquet és un esport de competició. Si no tens ningú enfront, doncs baixa una mica el gust de jugar”, va sentenciar l’esportista que, com ho fan els seus companys, ha d’assumir noves normes i una nova realitat.