Els paisatges andorrans cobren vida a l’interior de Le Comptoir

Le Comptoir, no només reuneix gastronomia sinó també la pintura de Maria Bacardí, que va inaugurar la seva exposició artística el passat 26 d’agost i que romandrà exposada a les parets d’aquest restaurant, fins al mes d’octubre.

Fotos: Nelly Dedea

Resident a Andorra, des de fa 10 anys, la Maria ha decidit fer un homenatge a les muntanyes i boscos del Principat, pintant les seves formes i colors, en unes obres realitzades en oli i sobre llenç.

L’exposició compta amb un total de 12 quadres, tots disponibles a dues plantes del restaurant de la capital, Le Comptoir. “És un restaurament al qual vaig molt sovint, que m’agrada molt i, a més a més, es menja molt bé. Un dia, parlant amb l’Antoni, el propietari de l’establiment, va sorgir la idea de fer una mostra i els dos ens vam dir: perquè no? I així va ser”, ens va comentar la Maria.

A la mostra, que porta almenys un mes i setmanes de treball i dedicació de l’artista, hi ha obres on es pot veure el Comapedrosa, per exemple, però en altres podem apreciar la bellesa del pic MontMalús, l’aigua blava que envolta el circ de Pessons i la força dels arbres dels nostres boscos. “És la natura d’Andorra, del país. Aquesta pintura reflecteix la natura en el seu estat més pur”, va comentar la pintora.

La Maria recorda que pinta des de l’adolescència, però quan es va instal·lar a Andorra, en tenir més temps lliure, es va apuntar a l’escola ordinenca de pintura, de la Rosa Mujal, per perfeccionar la seva tècnica i continuar dedicant-se a la pintura. Si bé la pintura és un hobby, que el complementa amb la gestió de patrimoni, ja està pensant en la següent exposició que serà fora del país, sense data concreta, però que espera poder concretar-la pròximament.

La inauguració va comptar amb la presència d’una vintena de persones, que van poder recórrer les instal·lacions de Le Comptoir, conversar amb la Maria, apreciar les diferents textures de les pintures i compartir un aperitiu, en el qual la Maria va agrair el suport que ha rebut de tot el seu entorn, ja que l’han ajudat a concretar aquest projecte, que per a ella era molt important. “Vull agrair a Le Comptoir per brindar-me aquesta oportunitat tan bonica de donar a conèixer el meu treball artístic en les seves parets, al país per l’afecte amb el qual m’ha rebut i, a tots els meus familiars i amics, pel suport”, va manifestar la pintora.

Les obres es troben disponibles a les dues plantes del restaurant Le Comptoir, de la capital, fins al mes d’octubre. Cada obra disposa d’un codi QR amb el nombre del quadre, les dades de la pintura i de l’artista per consultar preus i formes de pagament. D’aquesta manera, l’interessat pot fer la reserva del quadre que desitgi.