Escaldes–Engordany va celebrar la seva Festa Major amb diverses activitats i música malgrat la Covid-19

El repic de campanes de l’Església Sant Pere Màrtir, la traca a la zona alta de Carlemany i la “Xaranga” musical, a la plaça Coprínceps, van iniciar la celebració de la Festa Major d’Escaldes- Engordany, el passat 23 de juliol, uns actes que es va allargar fins al dia 26 del mateix mes.

Foto: Comú d’Escaldes-Engordany / Jonathan Gil

Un esdeveniment celebrat en un format diferent, però organitzat amb el mateix entusiasme i dedicació que anys anteriors, que es va ajustar a les mesures de seguretat imposades per la Covid-19.

La festa va estar presidida per diferents espectacles dels quals van poder gaudir petits i adults. El primer dia va tenir lloc la inauguració del “Mercat de Pagès”, al Passeig Arnaldeta de Caboet i el “DJ. Montalvo” va animar amb la seva música la tarda del dijous 23 de juliol. Mentre que, el divendres 24, la banda Tribut U2 va ser l’encarregada de fer vibrar als espectadors amb la seva música plena d’energia, però sempre seguint estrictes mesures de seguretat. L’espectacle, que va comptar amb més d’un centenar de persones, es va fer respectant les distàncies de seguretat, a plena llum del dia i amb el públic assegut. Però ells no van ser els únics, ja que, cap a les 19 hores, l’Orquestra Swing Latino va oferir un gran concert al Prat del Roure.

El dissabte dia 25 de juliol, es va iniciar amb la missa en honor al patró d’Escaldes-Engordany, a la capella de Sant Jaume. També es va realitzar la Ràdio Festa Major, que va estar a càrrec dels Joves de la Parròquia, al carrer dels Veedors, i es va celebrar el “Dia del Turista”, a la plaça Coprínceps, on van tenir lloc diferents espectacles musicals i, abans de la sis de la tarda, es va fer el repartiment de la tradicional Coca per a la mainada, a l’aparcament dels Veedors.

La cloenda de la Festa Major escaldenca va tenir lloc, el diumenge 26 de juliol, amb la Missa Santa Anna en honor a la patrona d’Escaldes-Engordany, a l’Església Sant Pere Màrtir. Un acte, que va comptar amb l’assistència de les autoritats de la parròquia, el Pubillatge 2019-2020 i l’Esbart Santa Anna. També la jornada va estar marcada pel tradicional Ball de Santa Anna, que es va realitzar en la plaça del mateix nom, entre altres activitats desenvolupades per a posar punt i final a la celebració. Al voltant de les 20 hores, el cantant i compositor Patxi Leiva va realitzar un gran concert per a tots els presents i, un majestuós castell de focs artificials, va marcar la fi de la celebració d’una Festa Major escaldenca molt diferent.