El Comú d’Escaldes-Engordany rebaixarà els sous dels càrrecs polítics

Després de consultar la mesura amb l’equip comunal, Rosa Gili, cònsol major d’Escaldes-Engordany, va informar que tots els càrrecs polítics del comú assumiran una rebaixa dels seus salaris.

Fotos: César Vidal

A través d’un comunicat oficial de premsa, el comú escaldenc va informar d’aquesta mesura que afectarà càrrecs polítics, entre ells, els dos cònsols, Rosa Gili i Joaquim Dolsa. La decisió, presa després d’un procés de consulta, respon a un sentit de corresponsabilitat envers la crisi sanitària, econòmica i social, que pateix el Principat.

Tal com versa el comunicat, la mesura acordada pel Comú d’Escaldes-Engordany serà discutida en la reunió de cònsols, on es definirà quin és el percentatge que es deduirà de la base salarial dels càrrecs polítics. El comú, encapçalat per Rosa Gili, va desmentir que en cap moment hagués desestimat l’opció d’una rebaixa salarial, per la qual cosa va declarar que “fer conjectures i difondre informacions sobre les quals ni tan sols s’ha preguntat ni contrastat és, simplement, intoxicar la vida política”.

D’altra banda, van ser revelats els salaris dels cònsols escaldencs, per a “posar en relleu la transparència” de la seva gestió:

  • Rosa Gili Casals: 4.560,48 € mensuals (brut) / 4.101,24 € mensuals (net)
  • Joaquim Dolsa Moya: 4.560,48 € mensuals (brut) / 4.095,31 € mensuals (net)