Marc Salinas i Elena Martín, guanyadors del 13è Dictat Nacional

Sílvia Riva, Ministra de Cultura i Esports, juntament amb Sònia Carrillo, Consellera de Cultura i Esports del Comú de Sant Julià de Lòria i Xavier Mujal, Director de Ràdio i Televisió d’Andorra, van lliurar, el passat dissabte dia 7 de març, els premis del 13è Dictat Nacional, al Centre Cultural i de Congressos Lauredià.

Fotos: SFGA/Govern d’Andorra
Sílvia Riva Ministra de Cultura i Esports al 13è Dictat Nacional
Sílvia Riva, Ministra de Cultura i Esports, al 13è Dictat Nacional

Aquest acte va comptar amb la participació d’uns 200 alumnes, que van arribar a la final, després de passar una primera fase prèvia que va aplegar uns 1300 alumnes provinents dels tres sistemes educatius andorrans.

La final de la categoria A es va disputar, a les 10 h, amb els estudiants del tercer curs de segona ensenyança de l’Escola Andorrana, tercer d’ESO del sistema espanyol i troisième del francès. La final de la categoria B va tenir lloc una hora després, amb estudiants del quart curs de segona ensenyança, quart d’ESO i seconde. Núria Montes, actriu andorrana, va ser l’encarregada de dictar els textos als participants.

El primer premi de la categoria A, va consistir en un xec de 600 € i un diploma, que van ser lliurats a Marc Salinas, del Lycée Comte de Foix. Raquel Moreira, del mateix centre, va quedar en segon lloc i va ser obsequiada amb un xec de 350 €. El tercer lloc va ser per Clara Cardús, també del Lycée, que es va endur un xec de 150 €.

Els tres primers classificats de la categoria B van ser, per ordre, Elena Martín del col·legi M. Janer, Izan Mato, del Lycée Comte de Foix i Gabriel Muñoz, del col·legi Sagrada Família. En aquesta categoria, els premis van ser els mateixos: tres xecs valorats amb 600 €, 350 € i 150 €, respectivament.

Destacar que els textos que es van utilitzar per a la final es van extreure de la novel·la Ossos i cendres, de l’autor Robert Pastor, que va estar present a l’acte per signar els llibres que es van repartir a tots els finalistes com a obsequi després del dictat.

Lliurament de premis al 13è Dictat Nacional d'Andorra
Lliurament de premis al 13è Dictat Nacional d’Andorra