230 pilots impulsen la 1a edició del Trial 3 Nacions disputat a Andorra

Sant Julià de Lòria va reeditar una nova competició internacional de trial, aquesta vegada impulsada per la Federació Motociclista Andorrana, amb la participació de 230 pilots de les federacions, andorrana, francesa i espanyola, i puntuable per als diferents campionats. El Trial 3 Nacions va superar amb nota la seva primera edició i va tornar a omplir de públic, tant les zones com els carrers de Sant Julià de Lòria, durant els dos dies de competició, dissabte 4 i diumenge 5 de maig.

Trial 3 Nacions d'Andorra
Foto: Nelly Dedea

La primera jornada va comptar amb la participació dels pilots de les categories de base de les diferents federacions i van haver de superar 12 zones habilitades entorn de Fontaneda. Tot seguit, els participants es van desplaçar a l’Av. Verge de Canòlich, on van desenvolupar la darrera de les zones, que donaria la classificació definitiva en cadascuna de les respectives categories.

Trial 3 Nacions d'Andorra a les muntanyes
Foto: Nelly Dedea

En finalitzar les zones, els guanyadors, així com el segon i tercer classificats, van recollir els premis corresponents, de mans de les autoritats presents, en el podi habilitat a la plaça de la Germandat. Després, vindria el torn dels pesos pesants, ja que pilots com ara Toni Bou, Adam Raga, Jaime Busto o el francès Alex Ferrer, entre altres; es van haver de jugar l’ordre de sortida en la zona habilitada al centre del poble, fent les delicies del nombrós públic assistent.

Nens al Trial 3 Nacions d'Andorra
Foto: Nelly Dedea

La segona jornada es va desenvolupar a Nagol i al riu de Faucellers, on els pilots van a ver de sortejar 12 zones, dignes d’una prova del mundial. Pel que fa als resultats, Oriol Pi, que defensava el títol en la màxima categoria del campionat nacional, es va alçar amb la victòria; mentre que, Quim Arimany i Marcel Albós, es van fer amb la segona i tercera plaça. Al campionat d’Espanya, la victòria va ser pel vigent campió del món, el resident Toni Bou; Adam Raga va classificar en segona posició, i Jaime Busto es va fer amb la tercera. I, pel que fa al campionat de França, en la seva màxima categoria, la victòria va ser per a l’Alex Ferrer, la segona per a Benoit Bincaz, i va tancar el podi Marc Riba.

Adam Raga al Trial 3 Nacions d'Andorra
Foto: Nelly Dedea

Cal destacar la participació de motos elèctriques, una disciplina en la qual els pilots francesos són capdavanters. Precisament, un dels atractius d’aquests dos dies de competició, va ser la possibilitat de provar aquests tipus de motos per part del públic assistent. Tanmateix, els aficionats que van omplir la plaça de la Germandat, van poder gaudir d’exhibicions acrobàtiques per part de pilots francesos.

Podi professional Trial 3 Nacions d'Andorra
Foto: Nelly Dedea

En definitiva, podem dir que hem assistit al naixement d’una nova competició, que augura un gran futur i que està a l’alçada de les proves del mundial realitzades anteriorment a Andorra; però amb l’atractiu de poder gaudir de moltes més categories i molts més pilots.

+FOTOS > 1a edició del Trial 3 Nacions (Dia 1)
+FOTOS > 1a edició del Trial 3 Nacions (Dia 2)
Podi Andorrà Trial 3 Nacions d'Andorra
Foto: Nelly Dedea