(+Fotos) El 25è Concurs de Poesia ‘Miquel Martí i Pol’ ja té guanyadors

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va presidir la cerimònia de lliurament dels premis corresponents al 25è Concurs de Poesia ‘Miquel Martí i Pol’, en les categories ‘Recull’ i ‘Poema’.

Fotos: Xavi Pujol/Dona Secret

Ministra Sílvia Riva al concurs de poesia

El passat 23 d’abril, a la sala d’actes del Centre Cultural La Llacuna, a Andorra la Vella, es va celebrar el lliurament dels premis del Concurs de Poesia ‘Miquel Martí i Pol’, que enguany hi arriba a la 25a edició, de la mà de l’Àrea de Lectura Pública i Biblioteques.

Concurs de Poesia Miquel Marti i Pol 2022 62

El certamen va rebre quinze poemes que van ser avaluats pel jurat conformat per Roser Calvo Mayor, David Esteve Mortés i Josep Enric Dallerès, que finalment van atorgar el primer premi de la categoria a l’obra ‘La versió més íntima de nosaltres’, d’Elena Aranda, de la qual es destaca la concisió del text i la capacitat expressiva en poques paraules. L’autora d’aquest poema es va emportar una dotació en metàl·lic de 300 euros.

En la mateixa categoria, ‘Somni perible’, de Meritxell Pons Calderón, va rebre un accèssit per tractar el sexe amb un llenguatge ric en recursos retòrics.

Concurs de Poesia Miquel Marti i Pol 2022
Reconeixements als reculls

La categoria ‘Reculls’ va rebre catorze participacions, de les quals va resultar guanyadora ‘Pedra, paper, tisora’, de Jaume Ten Utesà. A banda de dotar-li amb 1.200 euros en metàl·lic, el jurat va destacar el treball d’introspecció en l’escriptura en forma de sonets i la riquesa metafòrica del discurs, sempre en una línia rítmica fresca i dinàmica.

‘Nàufrag’, d’Albert Ruiz Feijóo, i una obra sense títol, de Montserrat Cobo Vizcaín, van ser guardonades amb un accèssit per cadascuna.

Concurs de Poesia Miquel Marti i Pol 2022

La cerimònia de premis va concloure amb un recital musical i poètic protagonitzat per JUR i Lluís Cartes, gràcies a la complicitat del Departament del Promoció Cultural, l’Ambaixada de França a Andorra i l’Scène Nationale de Foix et de l’Ariège.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

El 25è Concurs de Poesia ‘Miquel Martí i Pol’ ja té guanyadors