‘70+1 anys de passió’, la celebració diferida de l’Esbart Santa Anna

L’espectacle ‘70+1 anys de passió’ posa en marxa l’agenda d’esdeveniments de celebració de l’Esbart Santa Anna, que l’any passat va fer 70 anys però, amb la pandèmia enmig, no es va poder celebrar com era preceptiu. Així doncs, el passat 20 de novembre, la sala del Prat del Roure va obrir pas a una més que esperada celebració.

Fotos: Emilio Prenas

L’Esbart Santa Anna s’ha erigit en l’agrupació dansaire per excel·lència d’Escaldes-Engordany, ja que, des del 1950, han posat en relleu el folklore i la riquesa cultural de la parròquia i del país. 71 anys més tard, aquest col·lectiu va decidir celebrar el seu 70è aniversari –o més aviat el 70+1–, ja que la pandèmia ho va impedir l’any passat.

A la sala del Prat del Roure, el cos de dansa de l’Esbart Santa Anna va retre homenatge a l’entitat, en un acte emotiu del qual van ser protagonistes membres actuals i, fins i tot, exdansaires que, en un moment donat, van deixar una empremta significativa durant el seu pas per l’agrupació. I, com que una fita com aquesta mai no pot estar completa sense convidats de luxe, dansaires dels altres esbarts del país hi van prendre partit.

Més activitats

Després d’aquesta mostra dansaire, on l’Esbart Sant Anna va estrenar diferents coreografies, la celebració s’estendria a Cinemes Illa Carlemany, durant els dies 2 i 12 de desembre, per a projectar el documental ‘L’Esbart Santa Anna. 70 anys d’una història d’amor’, que repassa la trajectòria dels vuit presidents de l’entitat.