(+Fotos) Andorra la Vella i Govern refermen el seu compromís vers la SAC

A la sala Consòrcia, del Centre de Congressos d’Andorra la Vella, la Societat Andorrana de Ciències (SAC) va presentar el llibre que recull les conferències del cicle 2021 i els 14 ns Debats de Recerca 2021, titulats ‘Les noves tecnologies i la investigació científica’.

Fotos: César De Pablos

Presentació del llibre de la SACL’acte va ser encapçalat per Àngels Mach, presidenta de la SAC, i va comptar amb la intervenció de David Astrié, cònsol major d’Andorra la Vella; Sílvia Riva, ministra de Cultura i Esports, i Ester Vilarrubla, ministra d’Educació i Ensenyament Superior.

Presentació del llibre de la SAC

La publicació, que recull les 13 intervencions del 37è Cicle de Conferències (2021), així com la memòria fotogràfica ‘Límits’, de Miquel Mercè, també inclou els 14 ns Debats de Recerca: les noves tecnologies i la investigació científica’. Tots dos fòrums, celebrats el 2021, van coincidir amb el centenari del descobriment de la insulina i el centenari de la coronació de la Mare de Déu de Meritxell, però també en un context tan peculiar com el de la pandèmia de la Covid-19, tema ineludible per a alguns dels investigadors que hi van participar, com ara Joan Guix, Pere Vilanova, Mariano Monzó i Josep Vilanova.

Presentació del llibre de la SAC

En representació del Comú d’Andorra la Vella, el cònsol major va expressar que aquests cicles “constitueixen un espai de diàleg necessari, de reflexió, de coneixement i cultura”. Així, doncs, Astrié es va comprometre a continuar col·laborant amb la SAC, a través de la subvenció i patrocini que permet la impressió dels exemplars com ara el presentat el passat 22 de març. En la mateixa línia, a banda de lloar la feina de la SAC, la ministra Riva va manifestar que “els continuarem acompanyant en aquest camí, no només pressupostàriament, sinó presencialment en tot allò en què ens hi puguem sumar, perquè no només compartim l’interès per la recerca i la investigació, sinó també per la difusió”. Finalment, Villarrubla va reparar en la importància de la creació i divulgació del coneixement científic, sigui quina sigui la disciplina, que permeten consolidar i dibuixar noves teories. “Som privilegiats per poder gaudir i llegir aquests textos”, va subratllar.

Presentació del llibre de la SAC

Mach, per la seva part, va agrair el suport de les entitats públiques representades per Astrié, Riva i Vilarrubla, i també de MoraBanc, Andorra Recerca + Innovació, l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, i l’Institut d’Estudis Catalans.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Andorra la Vella i Govern refermen el seu compromís ver la SAC