David Trueba obre el teló de les xerrades ‘The Embassy Talks’

The Embassy i Chef’s Table continuen innovant per a captivar l’atenció del públic, tant local com estranger, amb la posada en marxa del cicle de xerrades ‘The Embassy Talks’, amb el cèlebre David Trueba com a primer convidat, Malcom Otero i Toni Garcia com a entrevistadors, i Meritxell Marsà i Òscar Manresa, com a amfitrions de la vetllada.

Fotos: César De Pablos

Òscar Manresa a The Embassy TalksConcebut com un espai per a apropar els exponents de la literatura, la música, el cinema i la cultura espanyola, al panorama andorrà, ‘The Embassy Talks’ obre el teló amb un convidat de primeríssima categoria, com ara David Trueba, quines qualitats creatives i artístiques li van permetre consolidar-se com a referència de l’escriptura i del setè art.

Xerrada del David Trueba al The Embassy TalksSón sis els premis Goya que Trueba llueix al seu palmarès, però, a banda d’aquests prestigiosos guardons, també ha rebut altres importants distincions com ara el ‘Premi de la Crítica de Madrid’, per la novel·la Tierra de campos, o el ‘Premi Nacional de la Crítica’, per la novel·la Saber perder. Però, tot i que aquesta faceta artística ja resulta interessant, el guionista, escriptor i també director, es va obrir per a mostrar una perspectiva més humana i personal. Els periodistes Malcom Otero i Toni Garcia, els entrevistadors escollits per a la jornada, van guiar la xerrada en un ambient distès.

Convidats a la xerrada del David Trueba al The Embassy TalksDes de recordar la seva infància en una família nombrosa –és el més petit de vuit germans–, fins a arribar a anècdotes úniques sobre la seva trajectòria acadèmica a l’American Film Institute de Los Angeles, on va conèixer a J.J. Abrams, productor i creador de sèries televisives, com ara Alias o Lost, David Trueba no va parar de captivar els presents amb el seu humor tan particular. “Quan era petit, els nens de la meva classe, que estudiaven al col·legi des dels tres anys i, per rucs que fossin, ja sabien llegir i escriure, mentre que jo em vaig passar quatre anys planxant amb la meva mare, anant al mercat a comprar, escoltant la ràdio… coses molt productives”, va rememorar entre rialles el madrileny, quina escolaritat va començar tardanament.

José Pozo i Eli Terri a la xerrada de David Trueba al The Embassy TalksNo és la primera vegada que Trueba visita terres andorranes i tampoc és la seva primera conferència, ja que acostuma a compartir obertament diversos matisos vinculats amb l’art que du a terme. Malgrat aquest fet, confessa que és poc habitual que les xerrades que protagonitza s’enfoquin en la seva vida personal, però les considera igualment interessants per al seu creixement com a professional i ésser humà. “Tots els escriptors hem de ser observadors de la realitat”, va subratllar.

Sopar amb David Trueba al The Embassy TalksTanmateix, va convidar a la nova generació de periodistes a alimentar més la curiositat, en especial en una època marcada pels fake news i la desinformació: “la curiositat és el primordial que vaig aprendre del periodisme i no s’ha d’abandonar mai. Si vas a la feina o a la notícia amb les idees preconcebudes, ets un mal periodista. Hem de trobar-nos amb les coses que succeeixen i tractar d’analitzar-les des de tots els punts de vista”.

En cloure la càlida al·locució, el cineasta, qui va presentar recentment el llibre El río baja sucio, va compartir taula amb Malcom Otero, Toni García i 19 afortunats convidats, que es van aplegar per a gaudir d’un sopar exclusiu a càrrec de Chef’s Table.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.