La Diada de Canòlich dona el tret de sortida als esdeveniments massius

Malgrat les evidents limitacions pel que fa a l’aglomeració de persones, Sant Julià de Lòria va poder celebrar la Diada de Canòlich, essent el lliurament dels pans l’activitat més multitudinària.

Fotos: Nelly Dedea / César De Pablos

El passat dissabte, dia 30 de maig, la parròquia laurediana es va engalanar per a celebrar la diada de la Santa Patrona, en una jornada que, malgrat el distanciament social i les mesures de seguretat sanitària, va despertar la fe de milers de persones que es van congregar a l’aparcament del Prat Nou per a ser partícips del tradicional lliurament de barres de pa.

Xavier Espot cap de Govern lliurant barres de pa

Des de les 10 del matí fins a les 14 hores, es van repartir 6.000 barres de pa beneit per mossèn Pepe Chisvert, rector de Sant Julià de Lòria, qui va remarcar que “ni el confinament, ni les desgràcies, ni les penúries, aconseguiran apagar la nostra fe i l’amor que Sant Julià de Lòria professa a la Verge de Canòlich”. Així mateix, el sacerdot va remarcar que “amb Canòlich volem ser una Església que surt de casa, que surt dels seus temples, que surt de les seves sagristies i  que serveix per acompanyar la nostra vida i sostenir la nostra esperança”.

Benedicció de mossèn pepe chisvert

Al lliurament de pans beneits, hi van assistir els cònsols lauredians Josep Majoral i Mireia Codina, acompanyats de diferents consellers comunals com ara Maria Àngels Marfany, Rossend Duró, Sonia Carrillo, Cerni Cairat, entre d’altres. Per la seva banda, hi van participar consellers generals, com ara Carine Montaner, Josep Pintat i Núria Rossell mentre que el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, també s’hi van sumar.

Cònsol Major Josep Majoral

Tot i que enguany la missa al Santuari de la Mare de Déu de Canòlich no va ser oberta a la feligresia, el canal Lòria TV va transmetre la Santa Eucaristia, oferta per mossèn Pepe Chisvert, a les 12 del migdia del mateix dissabte. Al voltant del Santuari, es van trobar centenars de fidels, que van gaudir d’una interessant jornada de germanor i van poder gaudir de diferents aperitius.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.

Santuari de la Mare de Déu de Canòlich