(+Fotos) Els lauredians gaudeixen de cinc dies de Festa Major

La Festa Major de Sant Julià de Lòria es va inaugurar amb un divendres ple de música, però altres activitats lúdiques i tradicionals van robar l’atenció dels laurediens. Algunes d’aquestes van ser el Ball de Gegants i Gegantons, l’espectacle lluminós amb drons i la cantada i ballada de la sardana ‘Dansaires Andorrans’. Això sí, els concerts de Blaumut i Lildami van ser dues cites molt multitudinàries.

Fotos: Comú de Sant Julià de Lòria

Festa Major de Sant Julià de Lòria

Les festes majors andorranes són molt especials perquè permeten posar en relleu el vincle entre la tradició i la modernitat, creant un espai distès en què conviuen harmoniosament les manifestacions culturals i religioses amb les activitats més divertides i esbojarrades. La Festa Major de Sant Julià de Lòria no va ser l’excepció i va servir d’escenari d’actuacions entranyables com ara la cantada i ballada de la sardana ‘Dansaires Andorrans’, de Daniel Areny, a càrrec de la Coral Rocafort i l’Esbart Laurèdia, amb la música de la Cobla de Vents de Riella.

Festa Major de Sant Julià de Lòria

Aquesta, però, no va ser l’única activitat que l’Esbart Laurèdia va protagonitzar amb motiu de la Festa Major. Els Bastoners Lauredians del col·lectiu dansaire van compartir la plaça Major amb la xaranga Tocabemolls, Colla Gegantera, els Bastoners de Gavà (Baix Llobregat), els Bastoners de Gràcia (Barcelona), els Bastoners Les Romanes de Barberà del Vallès (Vallès Occidental), els Bastoners de Masquefa (Anoia) i els Bastoners de Peramola (Alt Urgell), per a donar vida a l’espectacular Ball de Gegants i Gegantons i a la 2a Trobada Bastonera, que va tenir lloc durant el migdia del passat 29 de juliol. El Ball de la Marratxa, el 31 de juliol, va ser una altra de les mostres que tant van agradar a veïns i visitants per igual.

Festa Major de Sant Julià de Lòria

L’església parroquial també va ser un dels punts calents de la Festa Major, en acollir, primer de tot, la gran repicada de campanes, durant la tarda d’aquell dissabte, i, posteriorment, l’ofici solemne amb les autoritats de la parròquia i la Cobla de Vents de Riella. La missa de Sant Germà i la missa en honor als difunts, també van comptar amb una bona participació del veïnatge.

Festa Major de Sant Julià de Lòria
Una novetat interessant

Durant la nit del dimarts 1 d’agost, l’última d’aquesta setmana festiva que va començar el 28 de juliol, el cel lauredià es va il·luminar amb 120 drons elevats a 100 metres d’altitud, que van obsequiar els presents amb un espectacle musical i lluminós inspirat en els quatre elements i també en Canòlich, La Marratxa i la mateixa parròquia.