Espot i Suñé, presents a la investidura d’Emmanuel Macron com a president de França

El cap de Govern, Xavier Espot, i la síndica general, Roser Suñé, van ser partícips de la cerimònia d’investidura del president de la República Francesa i copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron, el passat 7 de maig, al Palau de l’Elisi.

Fotos: Twitter @xavierespot · Elysee.fr

Emmanuel Macron

Emmanuel Macron, amb un 58,5% dels sufragis, va guanyar la segona volta de les eleccions franceses, en les quals Marine Le Pen va aconseguir un 41,5% dels vots. D’aquesta manera, el president gal assumeix un segon mandat marcat per una abstenció del 28%, la més alta registrada a una segona volta presidencial des del 1969, quan es va assolir el 31%.

Emmanuel Macron i la primera dama francesa

No obstant això, el president francès, refermat com a copríncep d’Andorra, es va mostrar conscient de la responsabilitat que cau sobre les seves espatlles. Durant el discurs oficial de la cerimònia d’investidura, va expressar que el poble francès “va escollir un projecte clar i explícit per al futur, un projecte republicà i europeu, un projecte d’independència en un món desestabilitzat, un projecte de progrés científic, social i ecològic”, amb l’objectiu d’actuar, en primer lloc, per evitar l’escalada de l’assalt rus a Ucraïna. La productivitat i la potenciació dels sectors agrícola, industrial, científic i creatiu seran, igualment, puntes de llança que promet no descuidar en una legislatura en què, alerta, cal donar l’esquena a la demagògia.

Macron va saludar les autoritats andorranes durant l’acte commemoratiu del 77è aniversari de la finalització de la Segona Guerra Mundial

Xavier Espot i Emmanuel Macron
Andorra congratula Macron

A l’acte d’investidura d’Emmanuel Macron, van assistir el cap de Govern, Xavier Espot, i la síndica general, Roser Suñé, com a part d’una cerimònia oficial i solemne de la qual van prendre part les màximes autoritats del país veí, com ara els membres del Consell Constitucional, parlamentaris, responsables del Poder Judicial i fins i tot el 23è president de la República Francesa, Nicolas Sarkozy.

Roser Suñé i Xavier Espot a l'Arc del Triomf

Espot, a través del seu perfil oficial de Twitter, va expressar que “ha estat un honor representar les institucions andorranes, juntament amb la síndica general, a la cerimònia d’investidura del president de la República Francesa i copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron”.

Eva Descarrega, Roser Suñé i Emmanuel macron

L’endemà, aquesta vegada acompanyats per l’ambaixadora d’Andorra a França, Eva Descarrega, Espot i Suñé van assistir a l’acte commemoratiu del Dia de la Victòria, a l’Arc del Triomf, en el marc del 77è aniversari de la finalització de la Segona Guerra Mundial.