(+Fotos) Essència argentina cortesia de Baglietto & Vitale

Potser hi va faltar una mica més de publicitat i de ressò, perquè, francament, no hi ha cap altra explicació –almenys no una suficientment coherent– perquè el concert del duet Baglietto & Vitale no omplís l’Auditori Nacional d’Andorra, en especial en tractar-se d’un conjunt musical que ha sabut reinterpretar el tango i el folklore argentí al llarg de més de 30 anys. L’espectacle, però, no va decebre cap dels presents, que van ovacionar i gaudir dels artistes amb molta intensitat.

Fotos: César De Pablos

Concert de Baglietto & VitaleHan passat 32 anys des d’aquell 1991, any en què Juan Carlos Baglietto i Lito Vitale van donar forma al seu primer projecte discogràfic, ‘Postales de este lado del mundo’, una obra que va ser guardonada amb el ‘Disc d’or’ de la Cambra Argentina de Productors de Fonogrames i Videogrames (CAPIF). En aquest àlbum, els músics van saber posar el seu segell a mítiques cançons del folklore i el tango argentins, entre elles, obres mestres d’icones com ara Carlos Gardel, Mariano Mores, Discépolo i Homero Manzi. I així, potser sense ser-ne del tot conscients, van definir una identitat a la qual no han renunciat en més de tres dècades de recorregut musical.

Baglietto & Vitale

Després d’editar diferents àlbums, celebrar diverses gires i ser guardonats amb dos Grammy llatins, va arribar l’oportunitat per a aquest tàndem d’estrenar-se a terres andorranes en el marc d’una gira anomenada ‘Alguns somnis es compleixen’, amb la qual, molt fidels a les seves arrels, van obsequiar el públic de l’Auditori Nacional amb un recital força emotiu en què ambdós músics van poder compartir escenari amb els seus fills, Julián Baglietto, a la bateria, i Jano Vitale, al baix.

Baglietto & VitaleEntre aquesta passejada musical i cultural i l’atmosfera gairebé màgica que es va viure al recinte ordinenc, hi trobem un petit ‘però’; que bona part de les butaques de la sala quedessin buides va ser un fet que va causar sorpresa en més d’un espectador. Això sí, aquesta ensopegada taquillera no va ser ni remotament reflex de la qualitat d’aquests artistes que marxen de casa nostra a un nou concert a la sala Razzmatazz, a Barcelona, el pròxim 15 de setembre.

Troba moltes més fotos d’aquest concert aquí:

Essència argentina cortesia de Baglietto & Vitale