Fourteen by EXE Prisma, enaltint els sabors de casa nostra

El rellançament del lloc web del càtering del Fourteen Restaurant va ser només una excusa per organitzar una vetllada grata i alegre, on els productes nacionals van trobar el seu lloc sobre la taula.

Fotos: César De Pablos

Després de setmanes de preparació i experimentació, d’esforç i de la incansable recerca de l’equilibri entre la cuina gourmet i els sabors dels productes locals, finalment el càtering del Fourteen Restaurant by EXE Prisma va veure materialitzat un somni que l’esclat de la pandèmia va truncar en un primer moment. No obstant això, la tossuderia –en tot el sentit positiu de la paraula– d’un equip compromès amb la qualitat i l’essència d’Andorra, van ser cabdals per oferir un sopar de categoria.

Equip Exe Prisma by Fourteen

Tocant les 20.30 hores de la tarda, diferents convidats, entre els quals hi van destacar alguns dels productors agrícoles nacionals, es van congregar al lobby de l’hotel escaldenc, on, posteriorment, va tenir lloc un sopar excepcional, inaugurat per un brioix savarín, farcit d’un rostit d’embotit de Cal Jordi, i una saborosa croqueta de rostit de pollastre d’Andorra.

Comensals al Fourteen Exe prisma

La intenció –deia Ramon Ripoll, director de l’EXE Prisma i del servei de càtering del Fourteen– era que els comensals es familiaritzessin amb els veritables sabors del Principat, que a vegades se solen donar per descomptats, malgrat que han estat elogiats per personatges de la política internacional, com ara Emmanuel Macron, president de la República Francesa; els monarques espanyols i, fins i tot, els mandataris que van visitar Andorra en el marc de la XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern. Així, doncs, la nit del passat 21 de juny va marcar un abans i un després en la història de l’hotel i del servei de restauració.

Plat de sopa EXE Prisma Fourteen Restaurant
La terra d’Andorra

La llata dels Ramaders d’Andorra, cuita a baixa temperatura, amb parmentier de trumfes, espinacs i herbes de la Borda Juvell va ser tot un èxit, però també ho va ser el primer plat: la sopa cremosa de tomàquets, poma verda, formatge de Casa Raubert i herbes fresques de Cortal Llumeneres, font inequívoca de frescor, que es va veure accentuada per la dolçor del sorbet de nabius de la Txell, de Cortal Llumeneres, amb tarró de quallada de mató de llet d’ovella d’Escàs. Tots aquests plats es van maridar amb vins Bregolat D.O. Costers del Segre.