L’associació ‘Hi Arribarem’ ens fa reflexionar sobre els nostres valors

Poques vegades tenim la sensació de quedar petits davant del món, davant la societat que ens envolta i davant les persones que ens necessiten. Ahir al vespre, a l’Auditori Nacional d’Ordino, l’Associació Hi Arribarem Andorra va celebrar el seu 5è aniversari i el va voler fer d’una manera molt didàctica, donant tota una lliçó de solidaritat i amb uns valors que pensàvem extingits avui en dia.

El Cicle de Cinema de Muntanya, va ser el vehicle per presentar-nos l’encomiable tasca que realitzen tot un seguit de voluntaris, en favor de les persones amb diversitat funcional i sense demanar res a canvi, només agraint el retorn en forma de satisfacció personal. Estem segurs que, cap compensació en forma de recurs material, els podria satisfer més que ho fa el somriure i l’agraïment d’una persona necessitada. Vàrem poder veure com aquests voluntaris són capaços de desafiar els pendents nevats o plens de pedres, coll amunt o coll a baix però, amb la força de voluntat i la força física, per la satisfacció de poder veure, al final del camí, un gest tan senzill com ara una abraçada o la cara de perplexitat de qualsevol dels usuaris. Van ser tres vídeos molt il·lustratius, van ser tres impactes que ens conviden a reflexionar i, sobretot, a valorar, si nosaltres també volem trobar un sentit a la vida.

Hi ArribaremGràcies a aquests voluntaris, com ara el Joan Rossell, president de l’associació; la vicepresidenta Neus Banús; els vocals Sergi Riba, Meri Jo Davi o Ester Pàmies; tots presents a l’acte. Però també, gràcies a molts d’ells que no hi van poder ser presents, molts usuaris com el David Latorre, troben un sentit a la vida i, el que és millor, tenen un objectiu i una gran il·lusió. I no només el David, també els altres usuaris viuen amb la constant necessitat que arribi aviat la següent sortida en què, voluntaris com pots ser tu, els ajudin a seguir gaudint de tot allò que tots podem sentir, però que moltes vegades no valorem, perquè per a ells és important esquiar, pujar una muntanya, veure els llacs, ballar o dormir en un refugi; ells també poden fer-ho, però si tu els ajudes. Tots aquests, són aspectes que van destacar els voluntaris que van prendre la paraula, entre vídeo i vídeo, però també d’alguns usuaris que es van manifestar en aquest sentit.

Un altre dels voluntaris que ahir no es van voler perdre l’oportunitat de donar suport a l’associació, va ser el Patxi Leiva, que va delectar a tots als assistents amb alguns dels seus millors temes. Un cop acabada l’actuació musical, tots els assistents van ser convidats a un sopar, on van poder seguir comentant tot el que havien vist i sentit dels diferents protagonistes, entre els quals cal destacar, la Ministra de Medi Ambient Sílvia Calvó i el Cònsol Major d’Ordino, J. Àngel Mortés.

L’acte va cloure, però ara queden dos objectius fonamentals per cobrir, el primer, aconseguir recursos materials, molt necessaris per a comprar cadires adaptades. El segon,  la captació de voluntaris per poder seguir desenvolupant aquesta impressionant tasca d’inclusió social. Recordem que ‘Hi Arribarem’ és una associació, sense ànim de lucre, i que el seu objectiu és fer gaudir de la muntanya, tant a l’hivern com a l’estiu, a les persones amb diversitat funcional.

www.hiarribarem.com