Joan Ganyet homenatja Andorra

Es confessa un gran amic d’Andorra i profundament pirinenc. Joan Ganyet, exalcalde de la Seu d’Urgell va voler materialitzar aquesta amistat amb la donació d’una fotografia al Consell General.

Autoritats andorranes amb Joan Ganyet
Foto: McGrau

L’assistència a aquest acte va superar totes les previsions. El que havia de ser un acte íntim es va convertir en un esdeveniment social on van acudir amics de Joan Ganyet i també un gran nombre de polítics. Hi havia el síndic general, Vicenç Mateu, la sotssíndica, Mònica Bonell, el representant del copríncep episcopal, Josep Maria Mauri, el cap de gabinet del copríncep francès a Andorra, Pascal Escande, els ministres Eva Descarrega i Gilbert Saboya, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i diversos consellers generals i membres dels comuns del Principat.

Joan Ganyet i personalitats polítiques i empresarials d'Andorra
Foto: McGrau

Joan Ganyet, visiblement emocionat, va escoltar les paraules del síndic general, Vicenç Mateu, que li va agrair la donació de l’obra en un discurs amable que posava de manifest l’estreta vinculació entre Andorra i Ganyet, “vull manifestar a l’amic Joan Ganyet l’agraïment sincer per part del Consell General i de la societat andorrana” i va assegurar que aquest esdeveniment s’inscriuria en el context del 600 aniversari del Consell General i en el del 25è aniversari de la Constitució.

Autoritats andorranes a la presentació de Joan Ganyet
Foto: McGrau

Per la seva banda, Joan Ganyet va assegurar que “aquest acte no tindria sentit sense els amics”, afegint que “Andorra és casa meva, la meva relació amb el país ve des de la meva més tendra infància, i ara he volgut fer una contribució humil amb l’entrega d’aquesta fotografia al Consell General”. L’obra es titula “Homenatge a Andorra” i s’inscriu en la línia de l’obra de Ganyet que en els últims anys s’ha dedicat a fotografiar murs de ciutats mediterrànies, “la seva pell” com ell els defineix. “Quan vaig veure aquest mur a Roma, de seguida hi vaig veure la serralada pirinenca, amb un estel al centre que em va suggerir la vista d’Andorra des de 10.000 metres d’alçada, quan de nit se sobrevola els Pirineus, l’únic focus de llum que s’hi veu”.

Autoritats polítiques andorranes
Foto: McGrau

Ara Joan Ganyet està immers en el projecte d’un llibre de fotografies, titulat “Pell”, que serà publicat en breu, un recull d’imatges dels murs més emblemàtics de les ciutats del Mediterrani, com Roma, Venècia, Dubrovnik o Atenes fotografiades en els últims anys per part d’aquest fotògraf alturgellenc.

Convidats a la presentació de Joan Ganyet
Foto: McGrau