Jocelyne Caballero, aposta per enfortir les relacions econòmiques

L’ambaixadora de França a Andorra, Jocelyne Caballero, va aprofitar la recepció oficial que ofereix cada any, amb motiu de la festa nacional francesa, per mostrar-se partidària d’enfortir relacions econòmiques entre els dos països, sobretot en matèria energètica. En aquest sentit, Caballero va valorar positivament les sinergies entre companyies d’ambdós països, com ara FEDA i Dakia, que han col·laborat en la implementació de xarxes de calor, però va incidir en què encara es poden explorar nous escenaris, com podria ser la mobilitat.

Discurs de Jocelyn Caballero a l'ambaixada de frança
Foto: César De Pablos

Tanmateix, l’ambaixadora ha destacat, com aspecte molt positiu, la creació d’un viver d’empreses que, sens dubte, servirà perquè moltes d’elles es puguin establir al país. També va valorar molt positivament la possibilitat que Andorra pugui implementar diferents telefèrics urbans i l’aportació positiva que aquests tenen en la preservació del medi ambient. Un altre dels aspectes fonamentals era el problema dels accessos des de França i Caballero va destacar que, gràcies a les bones relacions existents entre els dos països, no només es va resoldre molt ràpidament l’esllavissada a la RN22, sinó que hi havia prevista una gran inversió per a millorar la seguretat d’aquesta via. Finalment, va apostar per potenciar la promoció de la cultura i la llengua francesa al Principat.

Públic assistent a l'ambaixada de França
Foto: César De Pablos

Recordem que, enguany, la celebració de la festa nacional es va avançar dos dies i es va realitzar el passat divendres, dia 12 de juliol, en coincidir en cap de setmana. Com sempre, els jardins de l’ambaixada francesa van ser l’escenari escollit per a la recepció, a la qual van assistir gairebé tots els membres del govern, així com la resta de representants dels diferents partits polítics, diplomàtics i empresaris del país; a excepció del cap de Govern Xavier Espot, que es va absentar, degut a la defunció de la seva mare el dia anterior.

Autoritats andorranes a l'ambaixada de França
Foto: César De Pablos

Els assistents a l’acte van poder degustar una taula de formatges francesos, així com diferents delicatessen que, com és preceptiu, es van regar amb vins i champagne francès.

Torre Eiffel de macarrons de Muse
Foto: César De Pablos