La Peixera, un nou espai de creació

El Govern ha cedit l’espai sota Artalroc a La Xarranca, associació de creadors. La primera mostra a La Peixera va estar protagonitzada per l’arquitecte i pintor Alfons Valdés.

La ministra de Cultura, Olga Gelabert, va voler ser present a la inauguració de l’espai La Peixera, que a partir d’ara gestionarà La Xarranca, associació de creadors. L’arquitecte i pintor Alfons Valdés va ser l’artista que, amb la seva instal·lació “Acció Primavera”, va inaugurar aquest nou espai que servirà per donar una nova embranzida a la creació artística del país.

Pintures a La Peixera
Foto: Montserrat Altimiras

La Peixera es vol convertir en un laboratori de les arts de tota mena en interacció amb el públic, i a dos minuts d’una zona d’una bellesa incomparable que aglutina la modernitat i el passat, la primera representada per les sales d’exposicions Art al Roc i La Peixera, i el segon representat pels horts d’un verd magnífic que se situen a l’oest d’ambdós espais.

Convidats a l'exposició de La Peixera
Foto: Montserrat Altimiras

L’Alfons Valdés va explicar que aquesta ha estat una obra in-progress, reptadora pel fet que es va haver d’enfrontar a omplir no només una tela, sinó un espai de 360 graus. És  molt interessant observar com l’Alfons ha marcat una frontera dins de l’espai a partir de col·locar en alçada un cordill que travessa la sala en diagonal per després col·locar la seva obra a nivell de terra, no superant en cap cas la línia imaginària projectada pel cordill en el terra.

Olga Gelabert a La Peixera
Foto: Montserrat Altimiras

La instal·lació la componen obres ja acabades de l’artista, a qui agrada molt treballar amb material reciclat que després pinta amb colors que es fabrica ell mateix amb pigments i cola de conill. Hi ha una presència important d’ampolles de vidre que l’Alfons fa servir perquè les troba molt belles i perquè li agrada utilitzar-les com a marc dels missatges que construeix amb sorra, cendres, pedres, papers pintats, papers escrits, cintes, cel·lofanes…

La Peixera anirà acollint exposicions de diferents artistes com Philippe Lavall, Juli Barrero, Myriam Grau, Emma Regada, Emmanuel Besnart, Maite Luque, l’Aparador de la Seu, entre d’altres.