(+Fotos) Le Grand Tour travessa el territori andorrà

El ral·li belga de vehicles clàssics va visitar el Principat d’Andorra com a part d’un recorregut de cinc dies, que va partir des de la Costa Brava i clourà a Wevelgem, Bèlgica.

Fotos: Noelia Farias

Després d’iniciar una història apassionada el 2017, quan, des de Kortrijk, va arribar a Bilbao i, des d’allà, a Lisboa, Almeria i Girona, els anys 2018, 2019 i 2021, respectivament, enguany Le Grand Tour va partir des de la Costa Brava per commemorar la seva cinquena edició amb un recorregut espectacular pels Pirineus.

Andorra, cada vegada més visible en el mapa dels entusiastes del motor, no podia ser l’excepció d’aquest itinerari que va aplegar gairebé més d’una setantena de cotxes clàssics, tots amb un mínim de 47 anys d’antiguitat. Amb el punt de sortida a Girona, a l’exuberant i màgica Costa Brava de Catalunya, els conductors no van perdre temps i es van enfilar, el passat 25 de maig, cap al Principat, on tots els participants es van deixar captivar per la bellesa paisatgística del nostre país.

Les corbes i pendents de les nostres muntanyes van obsequiar altes dosis d’adrenalina als conductors, que primer van haver de travessar la frontera hispanoandorrana, delectant els transeünts del nucli urbà d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. La parada final d’aquella jornada, el mític Coll d’Ordino, va ser el preàmbul d’una tarda d’ensomni per als pilots, que van recarregar bateries i van poder respirar l’aire més pur de les nostres valls, des de la Borda del Pi, on van gaudir, a més a més, d’un deliciós aperitiu.

Aleshores, tots els presents van sentir les cançons més sonades del cantautor Patxi Leiva, i es van deixar captivar pels deliciosos canapès, les piruletes de Parma amb codony, els encenalls de pernill ibèric en torradeta i un interessant Ferrero Rocher de foie mi-cuit. Sens dubte, aquesta va ser una càlida manera d’acomiadar-se d’Andorra, perquè l’endemà Le Grand Tour continués en direcció a Carcassona, parada prèvia a Avinyó, Marsella, Toulon i, finalment, Wevelgem.

 

Le Grand Tour travessa el territori andorrà