L’Índia va celebrar el Dia de la República a terres andorranes

Sanjay Verma, ambaixador de l’Índia a Madrid, i la seva dona, Sangeeta Matta Verma, van ser els amfitrions de la gala amb motiu de la celebració del 70è Dia de la República de l’Índia.

Fotos: César De Pablos

Malgrat que el Dia de la República de l’Índia és una festa que se celebra cada 26 de gener, des de l’any 1950, aquesta també es va celebrar a Andorra el passat 27 de gener, com a activitat oficial de l’Ambaixada de l’Índia a Madrid, encapçalada per l’ambaixador Sanjay Verma i la seva esposa, Sangeeta Matta Verma. L’acte, dut a terme a l’Art Hotel d’Andorra la Vella, va commemorar la promulgació de la Constitució de l’Índia, una efemèride que no s’ha de confondre amb el Dia de la Independència, que data del 15 d’agost de 1947.

Celebració Dia de la República de l'ÍndiaLa cerimònia va comptar amb la participació de diferents personalitats de la diplomàcia al país, com ara Jocelyne Caballero, ambaixadora de França a Andorra; Àngel Ros, ambaixador d’Espanya; Hans-Peter Holbach, cònsol honorari de les Filipines, o Endy Kinif, cònsol honorària del Regne de Bèlgica. Per part del Govern d’Andorra, va assistir la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, qui va agrair la presència del diplomàtic hindú al nostre país amb motiu de les celebracions. Madhu Jethani, presidenta de l’Associació de Residents Indis (INDIRA), també va ser part de la vetllada.

Dia de la República de l'Índia“Aquestes relacions diplomàtiques (entre l’Índia i Andorra) van començar ara fa més de 25 anys, específicament el novembre de 1994, un any després que el Principat d’Andorra s’unís a les Nacions Unides”, va recordar Ubach, que, a banda de destacar les grans diferències entre els dos països, tant geogràfiques i demogràfiques com culturals, va refermar el creixement de les relacions des d’un punt de vista formal fins a arribar a uns lligams més propers. “Aquest matí (27 de gener), l’ambaixador i jo vam tenir una reunió molt productiva en la qual vam abordar altres àrees de cooperació bilaterals, particularment en les àrees econòmiques i de finances”, va explicar la ministra d’Afers Exteriors, que també va reconèixer la important presència i participació de la comunitat hindú a les diferents esferes socials del nostre país.

Maria Ubach ministra d'afers exteriorsLa parella diplomàtica, conformada per Sanjay Verma i Sangeeta Matta Verma, té una trajectòria d’aproximadament 30 anys, i va servir a ciutats com ara Manila, Hong-Kong, Pequín, Katmandú, Dubai, Etiòpia, Delhi i Madrid, essent Andorra un racó peculiar que va captivar l’atenció de l’ambaixador, especialment per la grandíssima diferència entre la quantitat d’habitants. “Normalment, celebrem el Dia de la República de l’Índia als 95 països on tenim una delegació diplomàtica i, enguany, vam moure aquesta celebració de manera extraordinària de Madrid a Andorra. Considerant que aquesta és una tradició de tants anys, crec que aquest gest dona un missatge real als nostres amics d’Andorra, perquè aquest país significa molt per a l’Índia”, va explicar l’ambaixador Verma.

Ambaixador de l'ÍndiaFinalment, els afortunats convidats, que van gaudir d’una demostració de dansa tradicional de l’Índia, van poder degustar un exquisit sopar dissenyat per a l’ocasió, amb propostes gastronòmiques molt diverses com ara pollastre tandoori, amanida d’escarola fina amb pernil d’ànec i encenalls de foie gras mi-cuit, llagostins en tempura de cereals, jarret de xai cuit a baixa temperatura amb parmentier de patata, entre altres delícies.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.

Amanida a la celebració del Dia de la República de l'Índia