Emotiu acte de cloenda de SER Dona a l’Art Hotel

La sala d’actes de l’Art Hotel es va omplir, el passat dimarts al vespre, per a participar en l’acte de cloenda de SER Dona. Recordem que aquesta iniciativa constava d’una sèrie de 10 capítols dedicada a entrevistes íntimes i personals, a dones rellevants del país, de totes les edats i extractes socials, que la periodista Ester Pons va realitzar amb gran habilitat en la darrera temporada radiofònica.

Públic al SER Dona 2019
Foto: Nelly Dedea

Però, el passat dimarts, no només es va voler retre homenatge a aquestes dones, sinó que també es va voler incidir molt especialment en el paper de la dona a la nostra societat i com ha evolucionat, tant la col·lectivitat com els mitjans de comunicació, a l’hora d’abordar un tema tan important com ara la violència de gènere.

Foto: Nelly Dedea

En aquest sentit, la periodista de la cadena SER i subdirectora del programa líder del cap de setmana ‘A vivir que son dos días’, Lourdes Lancho, convidada a l’acte, va pronunciar una conferència en la qual va reivindicar la perspectiva de gènere en el periodisme. Lancho va reproduir les imatges d’una entrevista que va realitzar, ara fa vint anys, a la cantant Rocío Jurado, en la qual l’artista espanyola ja reivindicava el seu feminisme. La periodista va aprofitar per a fer una profunda reflexió sobre el tema i també per a fer autocrítica sobre la manera en què societat i Mitjans de comunicació han afrontat aquesta xacra.

SER Dona 2019
Foto: Nelly Dedea

Després de la brillant intervenció de Lourdes Lancho, l’acte va comptar amb una actuació musical de l’artista andorrana Isthar Ruíz, en la qual va presentar un nou tema, dedicat a les dones, que va compondre expressament per a l’ocasió i altres com ara ‘boig per tu’, que va servir com a excusa per a fer participar tot el públic present a la sala.

Presentació musical d'Isthar Ruíz al SER Dona 2019
Foto: Nelly Dedea

Tot seguit, les grans protagonistes de la vetllada, Roser Duró, Teresa Cairat, Angelina Mas, Maria Teresa Servat, la periodista d’aquesta casa, Mari Carmen Grau, Pilar Cobos, Rosa Ferràndiz, Meritxell Marsà, Tere Morató i Marta San Juan; van rebre una placa conmemorativa i un perfum Eau d’Andorra by Dona Secret.

Dones guardonades al SER Dona 2019
Foto: Nelly Dedea

Tot seguit, i després de les fotos de rigor, tothom va poder gaudir d’un exquisit aperitiu. Entre els assistents a l’acte, cal destacar la presència del ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, que també va intervenir a l’acte i, en el seu discurs, es va comprometre a impulsar l’àrea de polítiques d’igualtat. A banda del ministre Filloy, també van assistir, la ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració Judith Pallarés; la Subsíndica, Meritxell Palmitjavila; les conselleres generals, Mònica Bonell i Susanna Vela; la Consellera Major del Comú d’Andorra la Vella, Mònica Codina; la Notària Rosa Maria Ferrándiz i la directora de SER Andorra, Marisol Fuentes, entre altres personalitats del país.

Autoritats governamentals al SER Dona 2019
Foto: Nelly Dedea

Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat del Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, a la col·laboració del Consell General, 600 Anys del Consell de la Terra; Banc Sabadell d’Andorra, Molines Patrimonis i Andorra Telecom. I, des de Dona Secret, volem felicitar a l’Ester Pons i la Marisol Fuentes, per aquest magnífic projecte i les encoratgem per a seguir amb molts més capítols que, sens dubte, dignificaran el paper de la dona a Andorra i dignificaran la seva aportació fonamental per a una societat més justa.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.
Guardons i obsequis Eau d'Andorra al SER Dona 2019
Foto: Nelly Dedea