Pons & Bartumeu presenta la línia de joies “La Margineda”

Fa uns anys, des de Molines Patrimonis explicaven, al magazine PONS & BARTUMEU lifestyle, que des de sempre havien tingut la percepció que la Roureda de la Margineda tenia una història singular. Des del Servei de Patrimoni Cultural del Govern d’Andorra, als anys 70, s’havia assenyalat la finca com a possible jaciment, ja que en superfície es percebien algunes parets que podien correspondre a un conjunt més ampli d’estructures soterrades. Així, Molines Patrimonis inicia el 2007 unes excavacions arqueològiques que, a dia d’avui, han arribat fins a nou campanyes.

Joies Pons & Bartumeu
Foto: Josep Segura

Al llarg d’aquestes campanyes s’han anat descobrint diverses fases constructives. La més antiga és del període del Bronze antic, ara fa uns 4.200 anys, documentades amb restes d’hàbitat i amb materials ceràmics. La segona època d’ocupació d’aquest espai, poc clara, data de l’antiguitat tardana, entre els segles V i VII. La tercera correspondria a una primera ocupació medieval, que podem situar entre els segles VIII i X. La quarta, i principal, està datada entre els segles XI i XIII; d’aquest moment són una sèrie d’estructures d’habitatge, d’entre les que destaca un gran edifici de dos pisos, amb quatre estances articulades per un passadís. Una fase posterior, d’entre mitjan del segle XIII i el segle XIV, suposaria l’ampliació de les estructures del sector nord del jaciment, fins al moment del seu abandó.

Olga Gelabert i Montse Cardelús a Pons & Bartumeu
Foto: Nelly Dedea

En veure les fotografies dels elements trobats al Jaciment des de PONS i BARTUMEU es van sentir fascinats per una clau de gran bellesa, no solament per la seva forma —amb unes dents artísticament i delicadament cisellades— sinó també per la cadena de la qual penjava, les baules de la qual denotaven la magnífica artesania del ferro d’aquella època. Aquell objecte singular va servir per despertar la seva creativitat i els va portar a promoure l’edició d’una línia de joies inspirades en aquella peça única.

Convidats Pons & Bartumeu
Foto: Nelly Dedea

El procés de creació i de producció ha estat llarg, de més de dos anys, i ha culminat amb la línia de joies La Margineda, Medieval jewels 1315. Inclou distintes peces, com anells i penjolls de diferents mides, realitzades en metalls com la plata o l’or rosa —algunes també inclouen diamants blancs o marrons— i que es poden adquirir als seus establiments amb preus a partir de 188 euros.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.
Presentació musical a Pons & Bartumeu
Foto: Nelly Dedea