L’Institut de Música va presentar un concert molt esperat

Després de tants dies d’espera, l’Institut de Música va portar a terme el seu primer concert des de l’inici de la pandèmia, amb la participació de 13 grups de piano, tots ells conformats per alumnes de l’institut. L’espectacle va tenir lloc al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

Fotos: César De Pablos

El passat dissabte, dia 21 de novembre, els alumnes de l’Institut de Música van tornar a l’escenari amb molta il·lusió, ja que aquell compromís va comportar el seu primer recital, des de l’inici de la pandèmia. Sota el nom “Pluja de dits”, l’auditori del Centre de Congressos d’Andorra, minvat en aforament, va acollir una presentació que els infants mai no oblidaran.

Nens al Concert de Piano Pluja de Dits

El programa del concert va constar de 13 agrupacions, amb posades en escena de curta durada que, en conjunt, van fer possible un recital entranyable, divertit i ple d’energia, ja que, a banda del talent mostrat pels joves pianistes, els afortunats convidats –majoritàriament pares, mares i cercles pròxims dels alumnes– van respondre amb una càlida ovació.

“Nosaltres estem molt contents de poder fer aquest concert”, va explicar la pianista i professora Míriam Manubens. “La iniciativa va néixer del departament de piano de l’Institut de Música… dels conjunts instrumentals. Es va tractar d’ajuntar els instruments de corda, en aquest cas, els de corda percudida com el piano”, va explicar Manubens, qui va revelar també que, durant les tres setmanes prèvies al concert, van viure moments d’incertesa i tensió arran de les dificultats per organitzar una presentació musical en el marc d’una pandèmia.

Concert Institut de Música

“Malgrat tot, és un dia de celebració, una bona notícia”, va manifestar l’experimentada pianista quan se li va consultar sobre la rebuda, per part dels nens, de la possibilitat d’oferir el recital de piano, ja que els infants han estat, de manera silent, un dels principals afectats per les diferents mesures sanitàries i de prevenció de contagis de Covid-19. “Crec que hi ha esperança… la cultura és una llavor que s’ha d’anar plantant cada dia i hem de continuar actius. La cultura és important per fer-nos millors persones i penso que ens omple i ens fa créixer”, va expressar.

Entre els plans de l’Institut de Música, es preveu fer realitat els concerts de Nadal, on hi participarien totes les agrupacions de corda, però de manera esglaonada, ja que el col·lectiu d’alumnes arriba fins a les 300 persones. La data temptativa d’inici d’aquest cicle de concerts és el 17 de desembre.

democrates andorra