FEDA, CTRASA, Pyrénées Andorra i Perfumeria Júlia han rebut el guardó Olympe de Gouges

La tercera edició del guardó Olympe de Gouges va tenir lloc el dijous, dia 5 de març, a la Sala Consòrcia del Centre de Congressos d’Andorra la Vella. L’acte va ser públic i té com a objectiu donar a conèixer les iniciatives empresarials del país que promouen la igualtat de gènere en l’àmbit laboral.

Fotos: SFGA/CEsteve

Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA), el Centre de Tractament de Residus d’Andorra (CTRASA), Pyrénées Andorra i la Perfumeria Júlia, van ser guardonades per les seves tasques d’aprovació de plans d’igualtat de gènere. Durant aquesta edició, el cap de Govern Xavier Espot va destacar el compromís de l’Executiu en el desplegament de polítiques d’igualtat, i va remarcar la seva voluntat de seguir avançant en aquest àmbit, mitjançant el Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut i la creació de la Secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, que pretén impulsar la igualtat de gènere de forma transversal. També va assenyalar la creació de l’Observatori de la Igualtat, que té com a objectiu contribuir al coneixement de la situació de les dones, i altres col·lectius vulnerables, per tal de reforçar la presa de decisions i planificació de polítiques públiques.

Xavier Espot, cap de Govern, a la tercera edició de la concessió del guardó Olympe de Gouges.

Víctor Filloy, Ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, va destacar la importància de la prevenció i l’educació en aquest àmbit, remarcant que són l’eina clau per erradicar les desigualtats i poder assolir una societat igualitària i inclusiva. També va posar en valor l’Àrea de Polítiques d’Igualtat i la promoció d’actes, campanyes i formacions dirigides a conscienciar a la població. D’aquesta manera va anunciar que el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i el Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, estan treballant de forma conjunta per elaborar un Pla de sensibilització per a la igualtat, i de prevenció de la violència de gènere i domèstica, en els centres educatius.

Víctor Filloy, Ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, a la tercera edició de la concessió del guardó Olympe de Gouges.