Sant Julià celebra una escudellada per a retre tribut a Sant Sebastià

A banda de les celebracions del dia de Sant Antoni Abat, una de les manifestacions culturals més interessants va ser l’escudellada de Sant Sebastià, realitzada a la parròquia de Sant Julià de Lòria, el passat dilluns, dia 20 de gener.

Fotos: Cristian Andrica

Població de Sant Julià de Lòria a l'escudellada de Sant SebastiàDe les set parròquies andorranes, Sant Julià de Lòria n’és l’única que dedica una escudellada a Sant Sebastià, cada dia 20 de gener, amb una important participació del poble lauredià que gaudeix d’un deliciós àpat calent per a combatre el fred hivernal. Les persones es compten per milers i, enguany, es van repartir 2.500 racions de la tradicional escudella.

Escudella de Sant SebastiàLa plaça de la Germandat es va engalanar, des de bon matí, quan els fogons dels escudellaires van començar a escalfar i a anunciar l’inici d’una jornada de goig i caliu. Aquest 2020, la popular escudellada, organitzada conjuntament entre el Comú de Sant Julià de Lòria i la Germandat de Sant Sebastià, va arribar a la 32a edició, i va comptar amb la benedicció de mossèn Pepe Chisvert.

Benedicció de mossèn Pepe Chisvert

Josep Majoral, nou cònsol major de la parròquia laurediana, va qualificar l’activitat com a “molt de poble”, mentre que va recordar els orígens de la Germandat de Sant Sebastià, abans abocada a l’assistència sanitària entre veïns i que, actualment, procura mantenir vives les tradicions més icòniques d’aquesta població.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.Josep Majoral nou cònsol major de Sant Julià de Lòria