Tanca una exitosa primera edició dels tallers de cuina amb xefs del país

Amb els tallers del mestre pastisser Jimmy Ambor i el xef Pep Ramos, va cloure un cicle que va comptar amb la participació dels prestigiosos cuiners Carles Flinch i Marc Mora. La iniciativa es podria repetir pròximament.

Fotos: César De Pablos · Noelia Farias

Tallers de cuina amb xefs del pais

L’Associació d’Hotelers i Comerciants d’Ordino (AHCO) va fer un pas ferm cap a la dinamització del sector comercial i de l’hostaleria de la parròquia ordinenca, amb l’organització dels primers tallers de cuina amb xefs dels país, amb les participacions de Carles Flinch, del Can Manel; Marc Mora, de l’Andorra Park Hotel; Pep Ramos, de l’Era d’en Jaume, i Jimmy Ambor, de Les Delícies del Jimmy. Tots plegats van omplir de sabor i aromes exquisides la sala Buna d’Ordino, amb quatre masterclasses capaces de captivar fins al més foodie.

Xef Pep Ramos

A la passada edició de Dona Secret, detallàvem els deliciosos àpats que el Marc Mora i el Carles Flinch hi proposaven als assistents, però hi faltava un toc de dolçor que només el Jimmy Ambor era capaç d’aportar-n’hi. L’artífex de Les Delícies del Jimmy, a Canillo, i de Jimmy’s, a Escaldes-Engordany, va preparar quatre postres basades en diferents tipus de crumbles –farigola o timó, coco, xocolata i natural–, que va combinar amb merengue tou, merengue sec, crema de llimona, nata, fruits vermells, discos de xocolata i plàtan caramel·litzat. Tota una explosió de sabors per llepar-se els dits!

Postres del Jimmy Ambor

El passat 8 de juliol, amb el taller encapçalat pel Pep Ramos, alma mater de l’Era d’en Jaume i del Restaurant Versailles, els participants van poder descobrir com treure el màxim d’una peça de carn. Aleshores, el xef va mostrar-hi com preparar un tàrtar de tomàquet amb aguachile; un carpaccio de cogombre amb ceba, taronja i salsa ponzu; un onglet de bou amb echalotes i reducció de Pedro Ximénez; i perles de meló al porto amb ibèric.

Àpat del Pep Ramos

Un atractiu més per a la parròquia

Bérénice Mukendi, vicepresidenta de l’AHCO, va explicar que l’objectiu d’aquests primers tallers era “atraure persones a Ordino perquè fossin partícips de les Jornades Gastronòmiques de Muntanya, que es van celebrar fins al 24 de juliol, amb la implicació de 27 restaurants de la parròquia, que van oferir menús de 25 on els productes de muntanya van marcar la pauta.

“Vist l’èxit d’aquests tallers, és segur que tornarem a fer-ho a la tardor o en algun moment de temporada baixa”, va revelar Mukendi, qui no amaga el seu desig de complementar l’oferta de tot el que es fa a Ordino.

democrates 2023