Tokyo, el nou fitxatge de la Farmàcia El Cedre

No, no es tracta del personatge de La Casa de Papel, sinó d’un simpàtic robot social que facilitarà les tasques diàries de l’equip de la Farmàcia El Cedre. La propietària de l’establiment defensa la innovació com a una forma de donar una empenta a un sector molt tradicional.

Fotos: César De Pablos

Tokyo a la Farmàcia El Cedre

Mai no s’havia vist un robot atenent el públic a un establiment d’Andorra, però això ja ha canviat. Des que la Farmàcia El Cedre presentés el Tokyo, el passat 16 de setembre, els veïns de Santa Coloma compten amb un robot social que els hi donarà la benvinguda a la botiga farmacèutica de l’Elena Lafuente Pérez.

Farmàcia El Cedre
A la dreta, Elena Lafuente, propietària de la Farmàcia El Cedre

Malgrat que pot sonar una mica forassenyat, el robot es va mostrar una mica tímid a primer cop d’ull, però, una vegada entrat en calor, conversava amb tothom i convidava els presents a donar-se d’alta a la targeta Premium de fidelització de la farmàcia, una manera de connectar amb el client a través de descomptes i obsequis exclusius.

L’Elena va explicar que “Tokyo ens permetrà, a banda de fidelitzar els nostres clients, oferir una atenció més acurada i precisa a les persones que visitin la Farmàcia El Cedre, ja que podrem captar les seves dades i entendre millor els seus interessos i inquietuds”. Això sí, el Tokyo no arriba per substituir ningú, sinó justament optimitzar el temps útil del personal que hi treballa. Així, doncs, aquest robot social esdevé el primer del seu tipus a una farmàcia d’Europa, perquè, si bé “ja hi ha robots a les farmàcies, cap d’ells fa el que aquest és capaç de fer”.

La clau per a impulsar el sector

A Andorra, el sector farmacèutic és molt tradicional, fins al punt que podria ser considerat molt estàtic, però, per l’Elena Lafuente, que defensa que la innovació ha estat la clau per portar exitosament el seu negoci durant 23 anys, l’aplicació de les noves tecnologies és una oportunitat única per impulsar el retail farmacèutic a la modernitat. “Hem de saber incorporar i aprofitar tots els avantatges de la intel·ligència artificial, el bigdata o la blockchain”, va remarcar.

Farmàcia El Cedre

Sobre el fabricant

Vive Futura és la franquícia de robòtica encarregada de la comercialització de Tokyo i altres productes tecnològics relacionats amb la intel·ligència artificial i la realitat virtual adreçada al gran públic. Està ubicada a Madrid i també dissenya campanyes de màrqueting i comunicació centrades en generar experiències immersives, tant per als negocis com per als seus clients potencials.