El torneig El Cremat continua fent passos ferms per l’hoquei gel femení

Vuit equips van participar en el VII Torneig El Cremat d’hoquei de gel, celebrat al Palau de Gel de la parròquia de Canillo, entre el 5 i el 6 d’octubre, on es va apreciar un agradable esperit competitiu entre atletes amateurs que, a més de voler donar un bon espectacle, van saber divertir-se sobre la pista.

VII Torneig El Cremat
Foto: Nelly Dedea

L’esdeveniment, organitzat per l’equip Andorra Hoquei Gel, amb David Valecillo, Mertixell Barniol, Lola Lothoré, Cristian Prats i altres membres de la junta del club, va rebre el suport de la Federació Andorrana d’Esports de Gel i pel Comú de Canillo, i va tenir com a guanyador l’equip The Ghosts, una plantilla provinent de Montpeller.

El popular torneig d’hoquei gel va arribar a la seva setena edició, i va obrir camins perquè més jugadores se sumin a aquesta disciplina esportiva.

Per la configuració del torneig, i amb el propòsit d’incentivar que més dones se sumin a l’hoquei de gel, es va permetre la conformació d’equips mixtes. La delegació andorrana va comptar amb quatre noies en les seves files i va assolir la setena posició. Malgrat el resultat, les sensacions són positives, ja que la participació femenina en aquest esport, no només dona un missatge d’integració esportiva, sinó també d’empoderament, una filosofia que la Federació Internacional d’Hoquei sobre Gel (IIHF, per les seves sigles en anglès) impulsa a través del programa World Girls’ Ice Hockey Weekend, amb el qual organitza partits i esdeveniments adreçats a dones d’arreu del món.

Pista de Hoquei de Gel
Foto: Nelly Dedea

Per tal de posar el seu gra de sorra, l’Andorra Hoquei Gel també va organitzar un partit d’exhibició entre les jugadores locals i aquelles dels diferents equips que van acudir a la competició. Entre elles van destacar Meritxell Barniol, Lola Lothoré, Carlota Cartone, Reichel Macias i Marina Mallen, de l’equip andorrà; Jessica Petit, Jessy Imerese i Sabrina Mechoud, de l’equip Les Angles; Mathilde Robin i Laura Aila, de l’equip The Ghosts de Montpeller, i Valerie Auzas i Sophie Castell, de l’equip Les Saucisses de Toulouse.

La classificació general va quedar de la següent manera:

1r The Ghosts (Montpellier)

2n Ice Barna (Barcelona)

3r Les Saucisses (Toulosse)

4t Les Angles

5è Le 100 cris de guerre (Castres)

6è Les Aigles (Font Romeu)

7è Andorra Hoquei Gel

8è Les Bulldogs (Bordeaux)