Destacada actuació de l’equip andorrà en el 29 Trofeu Borrufa

El XXIX Trofeu Borrufa ja és història. Gràcies a la bona feina feta per l’organització, les quatre jornades del Trofeu Borrufa es van poder celebrar complint totes les mesures de prevenció i seguretat sanitària.

Fotos: Grandvalira

En aquesta 29a edició, que va tenir lloc, del 25 al 28 de gener, l’equip andorrà va realitzar una gran actuació i es va alçar com el gran vencedor de la competició d’enguany, a les pistes d’Ordino Arcalís.

La delegació andorrana participant en el Trofeu Borrufa va sumar 7 medalles, l’últim dia de la competició,  a les proves d’Eslàlom que es van disputar, a la pista Les Canals d’Ordino Arcalís. En total, Andorra es va emportar 22 medalles (20 individuals a les curses), la primera posició en la classificació per països, i la tercera posició del National Team Event. Els campions andorrans en la seva categoria van ser, Pirmin Estruga (U16), Aina Martí (U16), Eric Mitjana (U14), i Júlia Rodríguez (U14). D’aquesta manera,  Andorra es va posicionar com a país vencedor del XXIX Trofeu Borrufa, en la classificació per països, mentre que Espanya es va classificar en segona posició.

XXIX Trofeu Borrufa

A la categoria Eslàlom U16 dones, la guanyadora va ser l’andorrana Aina Martí (1:15.62), la va seguir l’espanyola Marta Borràs (1:17.67)  i va quedar en tercera posició, Minerva Tor, amb un temps de (1:18.90). Mentre que, Lia Escabrós i Judit Cerqueda, van haver d’abandonar la cursa.

D’altra banda, a la categoria Eslàlom U16 homes, l’or se’l va emportar l’andorrà Pirmin Estruga, amb un temps de (1:15.21). En segona posició va quedar l’holandès Nick Zondag, amb un temps de (1:16.33),  mentre que la tercera posició va ser per a l’espanyol Roger Barceló, amb (1:16.65). Entre els andorrans, Adrià Prats,  va ser 4t; Ferran Torres, va assolir la 5a posició; i Nicolas Piccino va acabar en l’11a posició. Per la seva banda, Eric Ebri, Enzo Fuentes, Alvar Calo i Marc Rodríguez, van haver d’abandonar la competició.

XXIX Trofeu Borrufa

Quant a la categoria Eslàlom U14 dones, la txeca Agata Slamkova, va ser la guanyadora de l’or, amb un temps de (1:18.43) i l’andorrana Júlia Rodríguez, que sortia amb el dorsal 7, va quedar en segona posició, a només 0.07 de l’esquiadora txeca. L’estoniana Emma Tammemägi es va emportar el bronze, amb un temps de (1:22.02), Chloe Cerqueda va finalitzar en quarta posició i Emma Rafel en la sexta. Finalment, en la categoria Eslàlom U14 homes, la primera posició va ser pel monegasc Hugo Leonelli, amb un temps de (1:15.75), i els txecs,  Markus Mesila i Mikk Mesila, van acabar, segon i tercer, respectivament. L’andorrà Eric Mitjana  va poder completar la cursa en la 8a posició i Jan Torres, Hans Breitfuss i Koen Zondag, van abandonar.

Si bé les condicions meteorològiques van impedir la realització d’una de les proves, el dimecres dia 24 de gener, al matí; l’organització es va mostrar molt satisfeta per com s’ha viscut el Trofeu i pels resultats. Però no es prendrà cap descans, ja que l’edició del 2022 se celebrarà d’una manera molt especial, ja que coincidirà amb el 30è aniversari d’aquesta competició.