Els infants del món necessiten la nostra ajuda

Infants del món és una organització no governamental (ONG), fundada al Principat d’Andorra l’any 1999, que té com a objectiu transformar les condicions de vida dels nens i nenes de famílies pobres de països en vies de desenvolupament, defensant els drets dels infants, respectant la seva cultura i les seves creences, per evitar l’exclusió en la seva vida d’adults.

Història

La història de l’associació parteix del viatge d’un andorrà a Vietnam, que durant la seva feina com a fotògraf, s’enamora de la cultura i del país. Conscient de les necessitats enormes, així com les dificultats que tenen els infants més pobres per anar a l’escola, decideix, a la seva tornada a Andorra, parlar amb gent del país per intentar ajudar aquests infants, i així neix l’associació.

Actualment, la Junta de l’associació compta amb sis persones (treballant de forma voluntària i altruista). A més a més, disposa de dues persones d’Andorra (L’Àngels VILA i la Laia VARA) treballant a ple temps per al projecte a Cambodja.

Després de més de 20 anys treballant en molts projectes humanitaris, l’associació andorrana Infants del Món, ha aconseguit ajudar, directament, a més de 3.000 infants i ha realitzat o ajudat a la realització de més de 66 projectes concrets, com ara construccions d’escoles, projectes educacionals o ajudes directes per a programes d’alimentació.

Projectes actuals
  • Vietnam, amb tres programes educatius funcionant plenament, a Hué.
  • Xile, amb un programa educatiu que funciona des de l’any 2000, a Lo Prado (als afores de Santiago de Xile).
  • Filipines, amb un programa educatiu d’ajuda als infants víctimes d’abusos. Treballen conjuntament amb una associació Franco-Filipina que es diu CAMELEON.
  • Perú, amb un programa d’ajuda als infants víctimes de maltractament familiar, als afores de Lima. Treballen amb l’associació peruana KUSI WARMA, des de l’any 2001.
  • Cambodja: un dels projectes més grans de l’associació, que es va inaugurar l’any 2015 i va ser la llar d’acollida d’infants orfes i d’infants molt necessitats.
Infants apadrinats

Infants del món té més de 385 nens apadrinats, entre tots els programes, això vol dir que són més de 450 famílies andorranes implicades en poder ajudar directament a un infant necessitat, ja que algunes persones han decidit ajudar a través de donacions, sense que siguin apadrinaments directes a un infant.

A Cambodja són 146 nens apadrinats, però aporten una ajuda educativa a més de 300 infants de la comarca de Rohal, donant classes de repàs en moltes matèries. A Vietnam són 125 nens apadrinats, entre els 3 programes existents (Soeur Consolata + Ètnies minoritàries + “Sampaniers”); al Perú són 70 nens apadrinats, amb el programa amb Kusi Warma; a-Xile, són 28 nens apadrinats, amb el programa educatiu i d’inserció a Lo Prado i; a Filipines, són 16 nenes apadrinades en aquest programa.

Com es pot col·laborar amb l’associació?

La ciutadania andorrana, això com les persones interessades, poden col·laborar amb Infants del Món, a través de diferents maneres:

Apadrinament, donacions mensuals o puntuals, a través de la compra d’artesania local, feta pels infants de la nostra Llar a Cambodja o mitjançant accions de voluntariat, tant a Andorra, col·laborant en esdeveniments puntuals o a través del programa de voluntariat de l’ONG, a Cambodja.

Com funciona l’apadrinament?

Apadrinar significa compartir la vida de l’infant. Els padrins proporcionen al seu fillol la possibilitat d’estudiar i aconseguir un futur millor, però sobretot és l’estimació del seu padrí/padrina el que més el motiva per seguir estudiant.

Si et sents identificat amb la causa, pots posar-te en contacte amb l’associació, a través del telèfon +376 862411 o per a més informació pots visitar la pàgina web www.infantsdelmon.org.